Apple Watch Heart Study: Determining Heart Failure –

Apple Watch kommer att förbättra upptäckten av hjärtsvikt

Denna studie kommer att genomföras av den kända kanadensiska kardiologen Heather Ross, som har ett starkt fokus på studiet av hjärtpatologier. Detta är ett enkelt tillkännagivande och betyder inte att forskningen redan är avslutad. Olika detaljer lämnades om varaktigheten, som kommer att vara 3 månader och alltid i samarbete med Apple själv. Det är inte första gången som forskning av denna kaliber har utförts, eftersom många centra har samarbetat med företaget för att förbättra algoritmer och funktionalitet.

Tillkännagivandet förklarar att målet är att avgöra om hjärtövervakning från Apple Watch kan hjälpa till att upptäcka hjärtsvikt i förtid. Idag är endast bestämning av förmaksflimmer och sinustakykardi möjlig. Låt oss nu försöka kombinera syresensorn Apple Watch Series 6 med en EKG-sensor. Därför kommer alla deltagare att behöva bära de senaste märkesklockorna. De erhållna uppgifterna kommer att jämföras med de uppgifter som erhållits under fysiska tester. Som ett resultat vill vi dra slutsatser om tidig upptäckt av exacerbation av hjärtsvikt.

Forskaren är ganska optimistisk om denna studie. Du tror att det kan vara till hjälp för tidig varning eller förvärring av en hjärtinfarkt. Vi får vänta på att se resultaten av denna studie, samt provet de kommer att använda och metoderna de kommer att använda. Det är möjligt att vi i framtiden kommer att se dessa funktioner i nya versioner av watchOS, med hjälp av alla integrerade sensorer.

Biomedicin på rätt väg

Biomedicin är på allas läppar nu. I framtiden kommer läkare att övervaka hälsan på distans med hjälp av produkter som Apple Watch och dess sensorer. De möjliggör att korrekt och omedelbar information skickas till medicinska team så att historiken ständigt kan uppdateras. Själva faktumet att övervaka pulsen eller bestämma nivån av glukos i framtiden kommer att noteras före och efter.

När allt kommer omkring fortsätter tekniken att utvecklas och detta kommer att göra det möjligt för användare att kontrolleras. Först och främst kommer detta att vara ett exceptionellt fall för de kroniska patienter eller äldre som kräver tillräcklig övervakning. Dessutom är de patologier som kan upptäckas i ett tidigt skede mycket lättare att lösa.

Relaterade artiklar

Back to top button