Apple Wallet kommer att stödja ID:n och körkort i iOS 15

Apple utökar enormt de typer av kort och dokument som kan läggas till i Wallet, inklusive ID:n och körkort i vissa stater och fler typer av nycklar.

Cupertino-teknikjätten presenterade iOS 15 Wallet-uppdateringarna på måndagen. Den viktigaste nya funktionen är möjligheten att lägga till information från ett ID-kort i vissa stater som stöds i USA till Wallet på iPhone. Apple säger att de arbetar med US Transportation Security Administration för att stödja de digitala identiteterna på flygplatser.

All information i Wallet kommer att lagras på ett säkert och krypterat sätt. Liksom ett faktiskt ID kommer det att innehålla en persons juridiska namn, födelsedatum, foto och riktiga ID-status.

Utöver stödet för ID:n utökar Apple även de typer av nycklar som användare kan lägga till i Wallet. Det inkluderar nycklar till ett smart hemlås, nycklar till hotellrum och arbetsmärken som kan skannas för att komma in på en arbetsplats.

Till exempel rullar Hyatt ut sitt stöd för digitala nycklar i Wallet till mer än 1 000 fastigheter senare under 2021.

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button