Apple visar iPad Pro LiDAR-funktioner

Den nya iPad Pro har en revolutionerande LiDAR-sensor som använder signalbehandling för reflekterad ljus för att få information om objekt på avstånd. Den nya sensorn har en intressant funktion som kan förvandla vardagsrumsgolvet till en imaginär vulkan i augmented reality-spelet Hot Lava.

iPad Pro Lidar

Ett nyligen meddelande säger att Hot Lave är tillgängligt på Steam, men mobilversionen är exklusiv för Apple Arcade. Enligt tillverkaren kommer LiDAR-skannern på den nya iPad Pro att inkludera Hot Lavas nya AR-läge senare i år. Spelet används som ett sätt att visa de intressanta funktionerna i LIDAR-skannern för potentiella iPad Pro-köpare. Under spelet skannas rummet med iPad Pro, och applikationen skapar en illusion av het lava på golvet.

iPad Pro Lidar

Förutom spel kan LIDAR-skannern användas i andra program. En av de mest unika och praktiska användningsområdena för LIDAR är CAP Shapr3D-appen, som skannar ett rum för att skapa en 3D-modell av rummet i appen. Användare kan till och med redigera modellen i appen, lägga till flera objekt i rummet och till och med visa alla förändringar i ett riktigt rum med AR.

iPad Pro Lidar

LIDAR kan användas i appen Complete Anatomy för att mäta räckvidden för någons hand i realtid. Med den revolutionerande skannern i IKEA Place-appen kan du också skanna rummet och välja de perfekta möblerna för dig själv, som kan ses i rummet med AR.

iPad Pro Lidar

Alla demos som visas kommer att finnas tillgängliga som funktioner i sina respektive appar i slutet av detta år.

Relaterade artiklar

Back to top button