Apple vinner budkrig för Sue Mengers biopicpaket, säger rapporten

Apple och dess streamingarm Apple TV+ är i avancerade samtal om att köpa rättigheterna till en hett omtvistad biopik om den legendariska Hollywood-agenten Sue Mengers och med Oscar-vinnaren Jennifer Lawrence i huvudrollen, enligt en rapport på fredagen.

Budgivningen på den ännu namnlösa biopiken kom ner till Apples division Original Films och Netflix, rapporterar . Även om ett avtal inte har slutförts och förhandlingarna är flytande, hävdar rapporten att Apple kommer att vinna rättigheterna till filmen.

Ryktet om Apples intresse för paketet bröts i måndags, när det rapporterades att ett antal streamingtjänster var i jakten på projektet som regisserades av Paolo Sorrentino.

Mengers var känd som en maktagent som bröt sig in i ett fält dominerat av män för att samla på sig en avundsvärd kundlista som inkluderade Barbra Streisand, Candice Bergen, Peter Bogdanovich, Michael Caine, Dyan Cannon, Cher, Joan Collins, Brian De Palma, Faye Dunaway, Bob Fosse, Gene Hackman, Sidney Lumet, Ali McGraw, Steve McQueen, Mike Nichols, Nick Nolte, Tatum O’Neal, Ryan O’Neal, Anthony Perkins, Burt Reynolds, Cybill Shepherd, Gore Vidal, Richard Benjamin, Paula Prentiss och Tuesday Weld, sa rapporten. Hon dog 2011 vid 81 års ålder.

Mengers var ämnet för enkvinnaspelet “I’ll Eat You Last: A Chat with Sue Mengers” med Bette Midler i huvudrollen. Den showen skrevs av John Logan, som också skrev manuset till Lawrences kommande film tillsammans med Lauren Schuker Blum och Rebecca Angelo.

Lawrence och Sorrentino samarbetar också i en anpassning av “Mob Girl”, en sann kriminalroman från den Pulitzerprisbelönta journalisten Teresa Carpenter.

Apples andel i Mengers-paketet är okänd, även om rykten tidigare i veckan antydde ett pris på mellan 80 miljoner dollar och 95 miljoner dollar. Teknikjätten är inte en som drar sig för att skjuta ut stora siffror för heta fastigheter när den utökar sin spirande streamingtjänst.

Tidigare denna månad ska företaget ha lagt ner cirka 200 miljoner dollar för Matthew Vaughns “Argylle”, en spionthriller som har en stjärnspäckad skådespelare ledd av Henry Cavill och Dua Lipa. Före köpet spenderade Original Films uppemot 120 miljoner dollar för att få tag i Will Smith och Antoine Fuquas actionthriller “Emancipation” från inbördeskriget och lade ut en okänd summa för Leonardo DiCaprios “Killers of the Flower Moon”.

Apples första stora filmköp kom 2020 med en affär på 70 miljoner dollar för Tom Hanks fordon “Greyhound”.

Relaterade artiklar

Back to top button