Apple utfärdar den femte utvecklarbetan för macOS Big Sur 11.3 –

Apple är på sin femte betaversion av macOS Big Sur 11.3, med utvecklare som kan prova en ny version av Mac-operativsystemet innan det släpps.

Nya betaversioner och konfigurationsprofiler kan erhållas från Apple Developer Center, eller som trådlösa uppdateringar för Mac- och MacBook-datorer som redan är registrerade i programmet. En offentlig betaversion kommer vanligtvis en kort tid efter utvecklarens motsvarighet.

Betaversion fem följer den fjärde utvecklarbetan från den 15 mars, som själv kom efter den tredje betan den 2 mars. Den andra betan lanserades den 17 februari och den första var den 2 februari.

Hittills verkar det som om betaversionerna har inneburit relativt få stora förändringar i macOS, men vissa funktionsändringar har hittats. Till exempel har flikarna i Apple News designats om, medan Apple Music lägger till en Made for You-genväg och liveevenemang i avsnittet Lyssna nu.

Påminnelser får några ändringar i hur objekt sorteras. Till sist, det finns det vanliga utbudet av buggfixar och prestandaförbättringar.

Medan Apple har varit känt för att gå längre än fem beta-omgångar, är det ovanligt att det gör det, särskilt för en release med få materialändringar. Det finns en möjlighet att detta kan vara den sista betaversionen för den här generationen, eller nära den.

, och Apple själva, rekommenderar starkt att betadeltagare undviker att lägga betaversioner på primära eller viktiga enheter, på grund av den lilla risken för dataförlust eller andra relaterade problem. Det är vanligtvis en bättre idé att använda sekundära eller icke-nödvändiga enheter för beta-testning, såväl som användningen av omfattande säkerhetskopior.

Relaterade artiklar

Back to top button