Apple undersökte Apple Watch-design med flexibel display över bandet –

Istället för den välbekanta fyrkantiga Apple Watch-designen med separat band, har Apple också forskat på att göra en enda del från en böjd, eller omslutande, display.

Där konkurrenter har producerat smarta klockor med runda skärmar har Apple alltid hållit fast vid sin mer fyrkantiga design, från början ända fram till nuvarande Apple Watch Series 6. Bland de många patent som Apple ansöker om, och beviljas, finns det nu en som ser ut att centreras på ett runt ansikte.

Det ofarliga namnet “Displaymodul och systemapplikationer” är ett nyligen beviljat patent, med många illustrationer av vad som verkar vara en Apple Watch med rund ansikte. Betecknande nog visar ingen av illustrationerna ett exempel på Apple Watch-tavlan.

Snarare visar de vad patentet beskriver som en “flexibel displaypanel” som kan användas på alla typer av “bärbar elektronisk enhet”.

“I en utföringsform är den bärbara elektroniska enheten en smartklocka som inkluderar en urtavla, band och spänne”, säger patentet. “En flexibel displaypanel kan integreras i smartklockan så att den sträcker sig över både urtavlan och bandet.”

Illustrationer av flexibla displaykonfigurationer och deras beskrivningar visar rader med displayelement. De är bara illustrativa, men vad de föreslår är att en Watch-skärm kan bestå av flera paneler – och var och en är kvadratisk eller rektangulär.

Apple är dock helt klart oroad över att maximalt utnyttja en enhets fastighet för att visa så mycket skärm som möjligt. “[For instance]”, säger Apple, “kan en rambredd som omger bildskärmspanelen minimeras, till exempel under 4-5 mm eller till och med mindre än 1 mm, mindre än 0,5 mm, eller elimineras.”

Detalj från patentet som visar hur delar av den flexibla displayen kan arrangeras. Lägg märke till att de inte är runda.

Detalj från patentet som visar hur delar av den flexibla displayen kan arrangeras. Lägg märke till att de inte är runda.

“Därför kan infattningsdesignen på smartklockan utformas för estetiska bekymmer snarare än som ett krav för att allokera utrymme för en kontaktavsats”, fortsätter det.

Apple har tidigare tittat på flexibla skärmar för en potentiell hopfällbar iPhone. Det har också undersökts att tillverka Apple Watch-band som kan ge information till bäraren genom punktskrift.

Relaterade artiklar

Back to top button