Apple undersöker geometriska materialförbättringar för iPhone-samtalshögtalare

Högtalaren bredvid ditt öra under telefonsamtal kan göras högre av en ny akustisk beläggning och en ny form, enligt Apples forskning om framtida iPhone-förbättringar.

Vanligtvis är det högtalarna i basen av en iPhone som får mest uppmärksamhet, särskilt från läckare som stirrar på scheman för att se eventuella skillnader. Apple har dock också arbetat med kvaliteten och volymen på ljudet du hör när du är på ett samtal och iPhone är bredvid ditt öra.

“Beläggning för att förbättra högtalarens ljudkvalitet,” är en

“>nyligen avslöjat

patentansökan beträffande den hörhögtalaren. Den är nödvändigtvis liten eftersom den är vinkelrät mot skärmen och måste därför passa helt inom iPhonens bredd.

Men det är också avgörande eftersom det här är en telefon, och den högtalaren är hur du oftast hör vad någon säger till dig. Apple har undersökt hur man kan behålla den lilla storleken, men ändå göra ljudet större och starkare – genom att stödja högtalaren med en “akustiskt aktiv beläggning.”

“Ljudhögtalaren inkluderar ett hölje som definierar en bakvolym bakom en högtalarelement”, säger patentansökan, “så att högtalarelementet kan omvandla en elektrisk ljudsignal till ett ljud och ljudet kan fortplanta sig genom en gas i den bakre volymen. “

“En mycket porös akustiskt aktiv beläggning avsätts på minst en inre yta av bakvolymen”, fortsätter Apple. “[It] har akustiska egenskaper som, när beläggningen används i en högtalares bakvolym, kan få bakvolymen att bete sig som om den är större än den faktiskt är, så att den akustiskt aktiva beläggningen förbättrar högtalarens ljudkvalitet.”

Så bakom den högtalargrillen finns ett utrymme fyllt med en gas, och där sidorna eller baksidan har denna akustiska beläggning. Beläggningen är “mycket porös” och Apple beskriver den som att den “har en tjocklek och inkluderar mellan 2 och 30 viktprocent av ett bindemedel och mellan 70 och 98 viktprocent av en zeolit.”

Detalj från patentet som bryts ner var en akustisk beläggning skulle gå

Detalj från patentet som bryts ner var en akustisk beläggning skulle gå

Förutom storleken på beläggningen och dess material finns det också en fråga om dess form. “Beläggningen består av en oregelbunden matris som bildas av ett flertal konvexa former förbundna med konkava kopplingar och har en fördelning av porstorlekar”, säger Apple.

Mycket av patentet koncentrerar sig på materialets detaljer och specifika metoder för att förbereda det för en iPhone.

Allt är dock baserat på att förbättra vad Apple kallar “bakvolymen”.

“Ett tillvägagångssätt för att minska tryckfluktuationer i bakvolymen för handhållna enheter är att placera adsorberande material som kimrök eller zeoliter i de bakre volymerna”, säger Apple. “Det har visat sig att sådana material praktiskt taget kan öka den bakre volymen – med andra ord, deras närvaro i den bakre volymen förbättrar högtalarens prestanda som om högtalarens bakvolym hade gjorts fysiskt större.”

Patentansökan krediteras två uppfinnare, Juergen Sauer och Veronika Wagner. Båda har tidigare krediter på relaterade patent, inklusive en om akustiskt fyllnadsmaterial.

Relaterade artiklar

Back to top button