Apple tjänar nästan 1 miljon dollar per dag enbart på “Roblox”-spelet

Den sociala spelplattformen “Roblox” är iPhone-spels största inkomsttagare med 3 miljoner dollar i intäkter per dag, och Apple får 30 % av det.

“Roblox” är ett populärt mobilspel som låter användare ladda ner och delta i “upplevelser”. Dessa upplevelser kan variera från små nivåer eller utmaningar till hela spelvärldar inom “Roblox”-appen.

Enligt data från har “Roblox” positionerat sig som den ledande inkomstgeneratorn på mobila plattformar. Kunder köper en app-valuta som heter “Robux” för att byta mot föremål eller kostymer i spelet.

Denna enkla modell har fått spelare att spendera mer pengar i “Roblox” än i något annat mobilspel under 2021. I juni genererade de tio mest inkomstbringande iPhone-spelen i appbutiken $11,2 miljoner per dag i intäkter, och “Roblox” är 3 miljoner dollar av det.

“Roblox” tjänar överlägset mest dagliga intäkter. Bildkredit: Finbold

Den avlägset andra i intäktsgenereringen är “Clash of Clans” på 1,8 miljoner dollar, sedan “Candy Crush Saga” på 1,4 miljoner dollar. De totala intäkterna som beräknas för varje spel inkluderar inköpspriset för spelet och köp i appen.

Roblox gick nyligen ut på börsen och rapporterade 387 miljoner dollar i intäkter. Det siffran är en kombination av bruttointäkter från Apple App Store, Android Marketplace, andra digitala återförsäljare och Robux köpta från fysiska butiker.

Tack vare Apples 30 % ta på varje köp i appen som görs på plattformen, genererar “Roblox” cirka 900 000 USD per dag för företaget. Bara den inkomsten kan vara tillräckligt för att Apple ska förbise några av bristerna i “Roblox”, inklusive att ändra sin beskrivning av “spel” till “upplevelser” för att undvika Apples granskning.

Denna framgång ersätter luckan efter den tidigare föregångaren på mobila plattformar, “Fortnite”. Efter att Epic Games bröt mot App Store-reglerna och fick “Fortnite” från Apples plattformar lämnades ett vakuum i mobilspel. Det verkar som att “Roblox” har tagit över som toppinkomsttagare på iPhone tack vare dess sociala aspekter och köpekosystem i appen.

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button