Apple tillåter användning av Apple Watch för att låsa upp iPhone –

Apple och dess speciella Android Smart Lock

Nu när det har blivit vanligt att bära en mask börjar många iPhone-användare gå miste om möjligheten att låsa upp sin telefon med ett fingeravtryck. Endast pre-iPhone X-ägare eller de som har valt iPhone SE 2 fortsätter att använda denna mycket bekvämare och snabbare skyddsmetod just nu.

Därför har vissa bett Apple att implementera någon form av justering eller åtgärd som skulle förbättra enhetens upplåsningsfunktion när man bär en mask. Något som företaget själva inte riktigt förstod vad gäller hur man gör utan att kompromissa med säkerheten som Face ID erbjuder. Därför rekommenderade de själva inte ett annat knep, som är att registrera ansiktet genom att placera masken först på ena ansiktshalvan och sedan på den andra.

Bra med iOS 14.5 beta kommer ett officiellt beslut, vilket låter dig låsa upp din iPhone när du använder en mask … Men var försiktig, för du måste använda din Apple Watch för att göra detta. Så Apple har verkligen skapat sin egen Android Smartlock , en funktion som låter dig använda Bluetooth-enheter för att låsa upp din telefon.

Handhavandet är väldigt enkelt, i iPhone-inställningarna kan du aktivera ett nytt alternativ för att använd Apple Watch som en upplåsningsmetod terminal. För att göra detta måste användaren aktivera det. Omöjligt att göra det som med Android, vilket egentligen bara kräver att enheten som är auktoriserad för Smartlock är inom räckhåll för att kunna låsa upp.

Därför erbjuder den en säkerhetsnivå som inte stör Apples idé om att förhindra obehörig åtkomst till enheten och data som användaren har på iPhone eller iPad. Naturligtvis är detta inte en idealisk lösning på grund av dess krav.

För att använda denna nya metod eller upplåsningsalternativ, Apple Watch med systemversion 7.4 kommer nödvändig … Det betyder att Apple Watch Series 1 och Series 2 inte kommer att kunna fungera som iPhone-lösenord. Och även om det är sant att det är enheter som är flera år gamla, så är det också produkter som många fortsätter att använda eftersom de inte behöver eller finner det nödvändigt att uppgradera till den nya versionen av Apples smartwatches.

När kommer iOS 14.5 att släppas?

För närvarande iOS 14.5 är i betatestning för utvecklare , senare kommer en offentlig beta att släppas för alla de användare som vill förtesta nyheterna som kommer att nå deras Apple-enheter.

Därför där han fortfarande några veckor innan den slutliga versionen officiellt släppt. Även om olika buggar som kan dyka upp kommer att fixas och systemets övergripande prestanda förbättras, kommer vi ihåg att det alltid kommer att finnas fler nyheter än höjdpunkten.

Fler skäl att satsa på Apple Watch SE

Med den här nya funktionen kan de som inte har en Apple smartwatch ännu och har övervägt att använda den, Apple Watch SE är lite mer intressant om möjligt … För förutom några mycket specifika skillnader från Series 6, erbjuder denna billigare klocka från företaget allt som de allra flesta verkligen behöver. Dessutom, om detta är din första klocka, rekommenderar vi det så att du kan utvärdera hur mycket det ger dig en fördel eller inte i ditt dagliga liv.

Relaterade artiklar

Back to top button