Apple tar sin femte utvecklarbeta för macOS Monterey

Apple är nu inne på sin femte beta för milstolpssläppet av macOS, vilket ger utvecklare en ny version av macOS Monterey för testning på onsdag.

De senaste betaversionerna och konfigurationsprofilerna kan laddas ner från Apple Developer Center, med efterföljande ändringar tillgängliga som trådlösa uppdateringar på registrerade enheter. Offentliga betaversioner anländer en kort tid efter sina utvecklarmotsvarigheter och kan köpas via Apples betaprogram.

Apple gav ut den fjärde betan den 27 juli, efter den tredje från den 14 juli och den andra från den 28 juni. Den första betan gavs den 7 juni och den slutliga versionen förväntas distribueras i höst.

Uppdateringar som kommer till macOS Monterey inkluderar Universal Control, Genvägar, Quick Note, AirPlay till Mac, Focus och andra appspecifika uppdateringar. Dessa inkluderar SharePlay för iMessage, Safari-flikens organisation, Live Text-stöd för foton och nya rutnätsvyer och Spatial Audio för FaceTime.

Både och Apple rekommenderar starkt att användare undviker att installera betaversioner på “verksamhetskritiska” eller primära enheter, på grund av risken för dataförlust eller andra problem. Istället är rekommendationen att installera betaversioner på sekundära eller icke-nödvändiga enheter och att säkerställa att det finns tillräckliga säkerhetskopior av viktig data innan du gör några större ändringar.

Relaterade artiklar

Back to top button