Apple tar bort laddning och öronsnäckor från iPhone 11, iPhone XR och iPhone SE

Vid gårdagens online-evenemang presenterade Apple en ny serie av iPhone-smartphones 12. Alla fyra modellerna levereras nu utan EarPods och nätadapter i lådan. Dessutom kommer dessa tillbehör inte längre att levereras med iPhone 11, iPhone XR och iPhone SE från och med idag. Flytten är en del av Apples åtagande att minska sitt koldioxidavtryck och förbättra miljön.

iPhone 12

Först och främst hjälper detta steg tillverkaren att spara på en enhet som är dyrare att tillverka, delvis tack vare den uppdaterade skärmen och supporten för 5G. Apple gjorde också EarPods och den nya iPhone-nätadaptern lite mer prisvärd.

EarPods med Lightning-kontakt är nu prissatta till $ 19 i Apple Store, ned $ 10 från det ursprungliga priset. Den nya 20W iPhone-nätadaptern säljs för $ 19. Tidigare var priset på tillbehöret 29 dollar. Genom att ta bort tillbehör har Apple gjort iPhone-förpackningen något tunnare. Detta gör det möjligt att vid leveransen få 70% fler iPhone-lådor på en pall.

EarPods

Under presentationen av iPhone 12 lade Apple stor vikt vid miljön. Enligt tillverkaren kommer ändringarna av konfigurationen av smartphones att minska koldioxidutsläppen med mer än 2 miljoner ton per år, vilket motsvarar att man tar bort nästan 450 000 fordon varje år.

Relaterade artiklar

Back to top button