Apple stöder World Water Day med förnyat engagemang för hållbar vattenanvändning –

Apple har använt World Water Day för att tillkännage sitt fortsatta engagemang för befintliga partnerskap som arbetar för att öka “effektiv och säker” användning av vattenresurser.

När leverantörer av iPhone-komponenter arbetar för att skydda sig mot torka, har Apple uppmärksammat World Water Day med ett tillkännagivande om sitt partnerskap med International Alliance for Sustainable Water Management (IASWM). Denna organisation sätter standarder och certifierar efterlevnad för företag som är beroende av vatten för sina tillverkningsprocesser.

Även om det är ett världsomspännande engagemang, har Apple koncentrerat sig på att få sina kinesiska partner i leveranskedjan certifierade.

“Vi tror stenhårt på kraften i att föregå med gott exempel och strävar efter att inspirera företag i Kina och utanför att driva sina leveranskedjor till hantering av vattenresurser”, säger Ge Yue, vicepresident för Apple och verkställande direktör för Greater China, i ett uttalande ( i översättning.)

“Vi skulle vilja gratulera leverantörskedjans företag som nyligen har certifierats av International Alliance for Sustainable Water Management, men vi kommer aldrig att sluta där,” fortsatte Ge Yue. “Tillsammans kommer vi att fortsätta att arbeta tillsammans för att skapa en ny positiv inverkan i de samhällen vi driver för att skydda mer av denna värdefulla delade resurs.”

World Water Day är ett FN-program som hölls första gången den 22 mars 1993. Under 2018 samarbetade Apple med IASWM och Chunhua Technology – en Apple kretskortsleverantör – fick sin Alliance Gold-certifiering. Många andra företag har följt efter.

“Vi är glada över att se fler och fler Apple Supply Chain-företag som deltar i våra certifieringsprogram”, säger IASWM:s regionala programdirektör för Asia Pacific, Sustainable Water Management Alliance, Xu Yu, “vilket belyser effekten och styrkan i vårt partnerskap med Apple att främja förstklassig förvaltning av vattenresurser.”

“Riktig förvaltning av vattenresurser kräver samarbete och ledarskap”, fortsatte Xu Yu. “Apples ständigt förbättrade standarder för sig själva och försörjningskedjan är ett exempel för hela branschen.”

Apple säger att deras samarbete med Alliance är en del av deras Clean Water-program. Under 2019 sparade detta projekt uppskattningsvis 9,3 miljarder liter sötvatten över hela världen. Enligt Apples tillkännagivande om World Water Day steg det till 41,3 miljarder gallon.

Relaterade artiklar

Back to top button