Apple-stödd Matter smart hemstandard försenad till 2022

Matter-standarden för anslutning för smarta hem, som stöds av Apple, Google och andra teknikföretag, har skjutits upp till 2022, enligt ett pressmeddelande.

Matter är ett ambitiöst projekt som syftar till att förena smarta hemenheter under ett enda protokoll och förväntades lanseras senare under 2021. Det har dock försenats till andra halvan av 2022 på grund av problem kring COVID-19 och implementering av den universella standarden.

Nyheten om förseningen delades via ett pressmeddelande skrivet av Torben Richardson, VD och koncernchef för Connectivity Standard Alliance.

“Vi är otroligt glada över de framsteg som har gjorts av Matter Working Group och för den fortsatta farten i denna oöverträffade ansträngning”, säger Richardson i releasen. “Vanligtvis tar det många års arbete att skapa en ny standard för att komma till det stadium Materien befinner sig på idag.”

“I maj i år såg vi en utvecklingsväg med första enheter genom certifiering i slutet av året 2021,” fortsätter Richardson. “Med slutförandet av flera testhändelser och prognoser har våra medlemmar uppdaterat schemat för att återspegla ett åtagande att säkerställa att SDK och relaterade verktyg är redo att möta marknadens förväntningar när de lanseras och möjliggöra ett stort ekosystem av interoperabel materia Produkter.”

Den uppdaterade tidslinjen inkluderar pågående utveckling av SDK och certifieringsprogram under andra halvan av 2021. Under första halvåret 2022 förväntas SDK:en släppas till medlemmar i Matter-gruppen.

De första produkterna som är certifierade för Matter kommer att avslöjas någon gång under 2022.

Apple, Google, Amazon och en mängd andra företag samarbetade för att skapa en enda, interoperabel smart hemstandard. Det började som Project Connected Home Over IP, eller CHIP, och döptes senare om till Matter.

Den nya standarden skulle möjliggöra plattformsoberoende anslutning av tidigare inkompatibla smarta hemprodukter. Till exempel har Googles Nest-produktlinje aldrig fungerat med HomeKit men kommer snart att göra det tack vare Matter.

Apple meddelade att HomeKit skulle integreras med Matter i iOS 15, så när standarden lanseras kommer HomeKit-användare att kunna dra fördel av det. Introduktionen av Matter till HomeKit förväntas också ge en mängd nya produktkategorier till plattformen för smarta hem.

Relaterade artiklar

Back to top button