Apple stäms för intrång i WiLan-patent

Det är välkänt att Apple sedan 2014 haft en bra relation med WiLan, det företag som företaget valt att skaffa de flesta komponenterna för trådlös kommunikation. Men 2018 allt gick fel; WiLan stämde Apple i San Diego-domstolen för intrång i din immateriella egendom. Vad hände mellan dessa två jättar?

Tydligen vissa WiLan-enheter, såsom olika anslutningskomponenter i serien Iphone 6, 6S eller 7, de kunde ha använt signaturtekniken utan att betala relevanta avgifter till lagen.

Således, med anklagelsen i handen, dök WiLan för två år sedan i den kaliforniska staden för att sanktionera Apple och tvingade en dom som tvingade företaget att betala 145 miljoner dollar när det gäller intrång i immateriella rättigheter.

Tim Cooks företag svarade å sin sida i domstol genom att erbjuda ett maximalt belopp på 10 miljoner, fjorton gånger mindre än uppskattat av WiLan.

WiLan ger inte efter mot Apple, men sänker domen till 85 miljoner

Som framgår av den amerikanska portalen LAW beslutade den nya resolutionen den 24 januari 2020 vi har en fast dom. Å ena sidan har Apple tappat sinnet och förnekad svaret till domstolarna att minska beloppet till 10 miljoner dollar. Å andra sidan, 145 miljoner minskar till 85 miljoner, inte av WiLAN själv utan av domens vilja.

apple-wilan-iphone-6-7

Självklart, även om kommunikationsföretaget inte har uppnått sitt ursprungliga syfte, åtnjuter det naturligtvis en mycket mer intressant summa än vad Apple erbjöd vid den tiden.

Å andra sidan, om vi anser att iPhone 6 rapporterade cirka 102 000 miljoner dollar och iPhone 7 rapporterade cirka 150 000 miljoner dollar, det belopp som WiLan kommer att få baserat på domen är obetydligt jämfört med äpplets enorma vinster.

Och du, Tror du att Apple har spelat smutsigt?

Relaterade artiklar

Back to top button