Apple släpper operatörsuppdatering som möjliggör 5G WOM-stöd på iPhone 12 och iPhone 13

Vi har utmärkta nyheter för er som är kunder hos mobiltjänsten WOM och har en iPhone 12 eller iPhone 13 (inklusive dess varianter), eftersom en ny har börjat komma Operatörsuppdatering som möjliggör 5G-stöd.

Kom ihåg att Apple måste certifiera operatörer så att deras iPhone kan få tillgång till ett 5G-nätverk. Samma sak hände med Entel och Movistar, och nu Det är WOM:s tur som börjar ta emot aktiveringen av 5G-stöd på iPhone 12 och iPhone 13.

Det enda du behöver göra är att uppdatera din iPhone 12 och/eller iPhone 13 till iOS 15.4-versionen som nyligen släpptes. När din utrustning är uppdaterad måste du gå till Inställningar, Allmänt, och gå in i menyn “Information”, det ska dyka upp en “Operatoruppdatering”, som du måste acceptera och sedan starta om din iPhone.

När du startar om den kommer du att märka att du nu kommer att ha en 5G-signal, så länge du befinner dig i det täckningsområde som för närvarande är tillgängligt. Kom ihåg att kontrollera om supporten är aktiverad, för det måste du gå till Inställningar, Mobildata, välja Röst och data, och där hittar du alternativen för att aktivera 5G.

Om du fortfarande inte har fått operatörsuppdateringen, försök att verifiera genom att koppla från Wi-Fi-nätverket och använda WOM:s mobildata.

Trots WOM har ännu inte kommersiellt lanserat sitt 5G-nätverkoperatören aktiverar redan detta nya nätverk och för närvarande börjar flera användare med Android-enheter redan testa denna teknik, och nu kommer användare med iPhone att ansluta sig.

Tills vidare, endast efterbetalda kunder har tillgång till 5G. Men när WOM lanserar sitt nya 5G-nätverk, åtkomst kommer att vara gratis för alla kunder och alla smartphones som stödjer tekniken.

Du kan granska den aktuella 5G-täckningen uppdaterad till 7 mars genom att gå in www.wom.cl/cobertura/. Kom ihåg att aktiveringen av 5G-antenner är i full process.

WOM har avancerat i olika medier att lanseringen av dess 5G-nät kommer att ske någon gång i mars, och eftersom de redan har börjat aktivera nätverket och även har iPhone-användare redo är det högst troligt att vi är väldigt nära den officiella releasen .

Relaterade artiklar

Back to top button