Apple släpper ny firmware-uppdatering för MagSafe Charger

Även om det är en enkel laddare, innehåller den inuti en firmware som styr dess funktion och som kan uppdateras. Jag menar laddaren Apple MagSafe.

Denna laddare kom i sällskap med iPhone 12 som ett laddningsalternativ för iPhone och sedan lades även AirPods Pro till, och självklart iPhone 13, iPhone 14 inklusive AirPods Pro 2.

Men som jag nämnde i början så har MagSafe-laddaren möjlighet att kunna uppdatera sin interna firmware så att Apple kan tillämpa förbättringar, vilket har hänt den här veckan, eftersom de har börjat få ny firmware.

Detta är versionen 10M1821 som ersätter firmware 10M229, och precis som med AirPods-uppdateringar, rapporterar inte Apple ändringarna av dessa nya firmware.

Det tros dock att den nya firmware kommer att tillämpa en viss förbättring för korrekt funktion med den nya iPhone 14 och AirPods Pro 2 som presenterades i september förra året.

Hur kan jag ta reda på vilken version min MagSafe-laddare har?

Först och främst måste du ansluta MagSafe-laddaren till din kompatibla iPhone. Sedan måste du gå till Inställningar – Allmänt – Information och där måste du välja alternativet “MagSafe Charger”.

Om den fasta programvaran för din laddare redan är uppdaterad bör versionen visas 10M1821 eller 255.0.0.0. Om den inte är uppdaterad bör den visa version 10M229 eller 247.0.0.0.

Hur kan jag uppdatera den?

Tja, för närvarande finns det inget svar på den frågan, eftersom det inte finns några instruktioner för att utföra en manuell uppdatering. Vi föreställer oss dock att bara genom att hålla laddaren ansluten till vår iPhone och att den har internet skulle det räcka för att uppdateringsprocessen ska genomföras.

Via MacRumors

Relaterade artiklar

Back to top button