Apple Silicon-avancemang på WWDC förväntas driva Apples aktieuppgång efter händelsen

Apples WWDC keynote kan vara mer av en katalysator för Apple-aktier än vad man historiskt sett, till stor del på grund av fokus kring Apple Silicon, säger Morgan Stanley.

I ett meddelande till investerare som setts av , skriver Morgan Stanley-analytikern Katy Huberty att WWDC historiskt sett inte har varit en viktig drivkraft för Apples aktieutveckling. Det har dock förändrats de senaste åren.

Under de senaste 10 åren har Apple underpresterat S&P 500 med en median på 120 punkter och 110 punkter under den första veckan och andra veckan efter ett WWDC-evenemang. Under månaden efter en keynote för utvecklare överträffade den S&P 500 med 70 punkter.

Men under de senaste två åren har Apples aktieprestanda efter WWDC varit mer uttalad, skriver Huberty. Apple överträffade S&P 500 med 440 punkter den första veckan efter en händelse och 600 punkter under månaden efter.

“Medan vi förväntar oss att majoriteten av mjukvaru-/operativsystemuppgraderingarna kommer att vara mer evolutionära än förra året, tror vi att Apple kommer att lyfta fram ansträngningar för att bredda användningen av egendesignat kisel och potentiellt lansera en ny MacBook med Apple Silicon, vilket gör årets WWDC en potentiellt viktigare katalysator än tidigare år”, skriver Huberty.

Huvudfokus för evenemanget, tillägger Huberty, kommer troligen att vara Apple Silicon. WWDC 21-konferensen kommer att markera en ettårsjubileum av M1-chippet och analytikern förväntar sig att Apple kommer att fortsätta farten i övergången från Intel.

Huberty förväntar sig att Apple kommer att debutera någon typ av uppgraderat Apple Silicon-chip – kanske en “M2”. Med fortsatt arbete hemifrån och fjärrinlärningsmiljö förutspår analytikern att Mac kan bli en affär på 68 miljarder dollar år 2025. Det skulle vara mer än dubbelt så mycket som Macens nuvarande intäkter.

När det gäller mjukvaruuppdateringar förväntar sig analytikern att Apple kommer att avslöja iOS 15, nästa generation av macOS, och uppdateringar till watchOS, iPadOS och tvOS.

Aktuella rykten tyder på att den nya skivan med OS-uppdateringar kan fokusera på anpassningsfunktioner. Analytikern tror att Apple också kan lägga till vissa iOS 14-funktioner till iPadOS 15 och lansera nya sekretessinställningar i hela sitt ekosystem.

Huberty upprätthåller sitt 12-månaders AAPL-prismål på $161. Den är baserad på en summa-of-the-parts-analys genom att tillämpa en multipel på 5,7x företagsvärde-till-försäljning (EV/Sales) på Apples produktverksamhet och en 11,8x EV/Sales-multipel på tjänster. Det resulterar i en implicit 7x mål EV/Sales multipel för 2022 och en 31x pris-till-vinstmultipel.

Apples WWDC 21 keynote börjar kl. 10.00 Pacific (13.00 Eastern) måndagen den 7 juni.

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button