Apple såddar fjärde iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15, watchOS 8 betas

Apple har gått över till den fjärde generationen av betaversioner för sina milstolpeoperativsystem, med nya versioner av iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15 och watchOS 8 tillgängliga för testning av utvecklare.

De senaste betaversionerna och konfigurationsprofilerna kan laddas ner från Apple Developer Center, med efterföljande ändringar tillgängliga som trådlösa uppdateringar på registrerade enheter. Offentliga betaversioner görs vanligtvis tillgängliga en kort tid senare, tillgängliga via Apples betaprogram.

Den fjärde omgången följer den tredje, som landade den 14 juli. Den andra dök upp den 24 juni, medan den första dök upp den 7 juni.

iOS 15 lägger till förbättringar av Messages och FaceTime, nya fokuslägen, Live Text OCR på enheten, ett digitalt ID i Wallet, uppdaterade väder- och kartappar och andra ändringar.

I den tredje betaversionen polerade Apple Safaris utseende, förfinade fokuslägets funktion, designade om musikwidgeten för att bättre matcha albumfärger, nya alternativ för uppläst riktning i Maps och la till fler alternativ för bakgrundsljud i genvägar, bland andra justeringar.

Apple uppdaterade multitasking-funktionen i iPadOS 15, samt lade till stöd för startskärmswidgetar, systemomfattande Quick Note, Translate-appen och stora förändringar av Swift Playgrounds för att möjliggöra apputveckling på iPad såväl som App Store-inlämningar.

För watchOS 8 får Fitness-appen Tai Chi och Pilates-träning, Sleep-appen spårar andningsfrekvenser, Photos lägger till en mosaiklayout och minnen, och Messages introducerar markörkontroll med Digital Crown och GIF-sökning.

Den nya betan för HomePods operativsystem version 15 har också släppts. Endast de som har tillgång till utvecklarprogrammet AppleSeed kan ladda ner det.

, och Apple själv, rekommenderar starkt användare att inte installera betaversionerna på primära enheter, eftersom det finns en liten risk för problem som dataförlust. Testare bör installera betaversioner på sekundära eller icke-nödvändiga enheter och för att säkerställa att det finns tillräckliga säkerhetskopior av viktig data innan uppdatering.

Relaterade artiklar

Back to top button