Apple planerar en tunnare, avancerad MacBook Air –

En förnyad MacBook Air kommer enligt uppgift ha nästa generations Apple Silicon och en MagSafe-laddare, plus att den blir både tunnare och lättare.

Efter tidigare påståenden om att MacBook Air kommer att förnyas 2022 med en mini-LED-skärm, säger en ny rapport att den kommer att släppas tidigare – och kommer att ha en mer omfattande omdesign. Vid sidan av potentiella förändringar på skärmen, sägs det att Apple kommer att minska både vikten och storleken på sin nuvarande lättaste bärbara dator.

Enligt , kommer den nya MacBook Air inte att ersätta den nuvarande, utan snarare passa in i sortimentet som ett avancerat alternativ.

Den förväntas innehålla nästa generation av Apple Silicon, och släppas 2022. Publikationen hävdar dock att det också är möjligt att den kommer ut under andra halvan av 2021.

Enligt uppgift har Apple tittat på att minska storleken på MacBook Air genom att behålla den nuvarande 13-tums skärmstorleken men ändå minska ramarna runt den. Man har också utvärderat att producera en 15-tumsversion, även om de icke namngivna källorna hävdar att Apple har beslutat sig för den här versionen.

Rapporten nämner inte mini LED, men följer en Ming Chi-Kuo-förutsägelse att Apple kommer att återinföra MagSafe till Mac. Kuo specificerade dock bara att det skulle finnas i MacBook Pro-modellerna.

Relaterade artiklar

Back to top button