Apple-patent för nytt och bättre Face ID för iPhone –

Biometriska säkerhetstekniker har röstats fram som favoriter för att låsa upp vår mobiltelefon. Mallen och stiftet är något som är reserverat för en handfull användare eller terminaler på nybörjarnivå som inte har några andra alternativ, eller för de fall där säkerheten för vår terminal kräver den klassiska manuella metoden. Användare av de senaste iPhones kan bara använda Face ID, så det är vettigt Apple vill förbättra denna teknik mer och mer.

Tanken är att ha flera biometriska upplåsningsalternativ eftersom fingeravtryck är den föredragna metoden för de flesta Android-användare. Detta tvingar Apple att försöka skapa den bästa ansiktsupplåsningen på marknaden och ständigt leta efter teknologier som kommer att göra systemet säkrare och effektivare. Apples senaste idé kan vara den ultimata metoden i detta avseende, och kommer att integreras i nästa iPhone 13.

Mer exakt ansiktskartläggning

Det var en rapport publicerad av Patently Apple som avslöjade idén bakom utvecklingen av Cupertino, ett patent som godkänts av US Patent and Trademark Office. Apple betyder integration teknik som kan visa en användares ansikte baserat på deras hotspots … Denna värmekarta kommer att kunna bedöma kontrollpunkterna på användarens ansikte och möjliggöra upplåsning vid behov.

Systemet vill vara det effektiv när upplåsningsförhållandena inte är optimala … Användaren registrerar effektivt sitt ansikte i enlighet med Apples riktlinjer, men vid efterföljande upplåsningar, när iPhone måste känna igen ansiktet för att ge åtkomst, finns det många element som inte fanns när ansiktet registrerades. Vi syftar på mörkare områden, masker, halsdukar, en hand, ansiktshår etc. För närvarande minskar detta effektiviteten och undviker problem med att låsa upp ansiktet.

Komplettera det som saknas

Kontrollpunktsvärmekartor kan användas för att uppskatta ocklusionspunkter på en användares ansikte baserat på en tidigare inspelad bild. Som vi kan se i patentexemplet representerar tekniken användarens ansikte i ett rutnät som inkluderar skalade värden som representerar antalet brytpunkter som kan användas för att utvärdera platsen för delar av ansiktet som ögon, mun, näsa … I grund och botten ansvarar systemet för att fylla i den saknade informationen utifrån beräkningsberäkningar, förutsatt att den matchar den tidigare lagrade informationen om användarens ansikte. Vi vet inte om Apple kommer i tid för att integrera detta nya system i iPhone 13, men i tider av förklädnad som vi har varit tvungna att gå igenom kan det vara mer nödvändigt än någonsin att omarbeta systemet.

Källa> Apple

Relaterade artiklar

Back to top button