Apple och Samsung delar Amerika och Europa, men Huaweis marknadsandelar ökar (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Apple och Samsung delar Amerika och Europa, men Huaweis marknadsandelar ökar (foto)

Efter den intressanta titten på aktierna på den italienska smartphonemarknaden, tack vare uppskattningarna StatCounterlåt oss minska zoomnivån för att ta en titt på hur det gick för de stora industrijättarna under det sista kvartalet 2017 i Nordamerika, Europa och Asien.

Om Samsungs dominans inte ifrågasätts globalt vet vi hur i USA och Kanada att diktera läs båda Äpple som – enligt uppgifter från CounterPoint Research – kör med 45 % av marknadsandelar, mer fördubbling än den stora koreanska rivalen (20 %). På denna marknad, den framväxande Huawei det är nästan frånvarande, medan i Gammal värld har nu konsoliderat det tredje steget på pallen (13 %), bakom Apple (26 %) och Samsung (28 %).

I AsienApple vinner fortfarande (15 %), på en mycket mer delad marknad än de andra två, med Opo (14 %), Xiaomi (13 %), Huawei (12 %) Och jag bor (11 %) som följer den, redo att sätta pilen under detta första kvartal 2018, efter den bristande framgången för iPhone X i Kina.

Med tanke på även i funktionstelefon, situationen förändras inte särskilt, med undantag för Asien, där Samsung är mycket stark (10%), och Europa, en marknad där gammaldags Nokia-märkta telefoner fortsätter att åtnjuta anmärkningsvärda framgångar (7%) . Vi avslutar med global sjöfartranking där Samsung bekräftar sig själv i ledningen (15 %), och tar avstånd från Apple med ett morrhår (14 %).

Relaterade artiklar

Back to top button