Apple Music har nya buggar, när kommer de att åtgärdas? –

Var kommer dessa nya Apple Music-fel ifrån?

Många användare har kontaktat oss för att rapportera problem med Apples musiktjänst och bett oss hjälpa till att lösa dem. Vissa av dessa klagomål kan också hittas på olika specialiserade forum. Och även om detta inte har bekräftats officiellt, tyder allt på att de senaste ändringarna av Apple Music kan vara boven för många användare runt om i världen. problem med att spela låtarantingen för att de skärs vid en viss tidpunkt, eller för att de inte ens kan öppna dem direkt.

För mer än en månad sedan gjorde det Kalifornien-baserade företaget ändringar i plattformen och lade till kompatibilitet med Dolby Atmos, Spatial. Ljud och andra funktioner, tack vare vilka hela katalogen av låtar är sammansatt av ljud av högre kvalitet och till och med har förmågan att spela upp utan förlust. Det faktum att dessa förändringar täcker hela den enorma katalogen av låtar kan orsaka problem. Låt oss inte glömma att Apple har haft liknande problem nyligen. Poddsändningar när prenumerationspodcasterna tillkännagavs vid Apples aprilevenemang introducerades.

Vad kan du göra för att fixa detta?

Om det här problemet verkligen är relaterat till det som tidigare kommenterades, finns det lite du kan göra eftersom Apples egna servrar är skyldiga. I själva verket skulle hennes lösning vara att företaget åtgärdar bristerna därifrån utan att uppdatera applikationen eller operativsystemet som används för att öppna den. Och beviset på detta är att problem uppstår inte bara i de senaste officiella versionerna, utan även i betaversioner, som versioner av iOS 14.7 eller iOS 15. Och det är inte bara iPhone, eftersom liknande problem uppstår på iPad, Mac, Apple TV inklusive.

Apple Music

I det här fallet är tålamod den enda lösningen, så konstigt och irriterande som det låter, eftersom det är lite du kan göra om problemet är serverrelaterat och du måste vänta på att Apple ska fixa det. Om du nu vill utesluta att det här är ett problem med din enhet rekommenderar vi att du startar om enheten, kontrollerar din internetanslutning, avinstallerar och installerar om Music-appen och till och med kör tester från andra datorer för att se om du kan tvinga uppspelning tillbaka till normalt tillstånd.

Det återstår att se om Apple äntligen kommer att släppa ett uttalande i detta avseende, och även om det gör några kampanjer eller återbetalningar till berörda användare, eftersom det i slutändan är en tjänst som användare betalar för men många inte kan använda. …

Relaterade artiklar

Back to top button