Apple MagSafe Battery Pack Review: Bra, men kontroversiellt

Apples MagSafe-batteripaket för iPhone 12 är fast i kontroverser om dess kapacitet och pris. Efter att ha använt det ett tag har det blivit ett av våra go-to-tillbehör.

Oavsiktligt som ett sätt att förlänga ditt batteri i flera dagar, Apples MagSafe Battery Pack är den idealiska lösningen när du behöver de där avgörande extra timmarna eller måste ta dig igenom den långa helgen. Förutsatt att du har dina förväntningar i linje med Apples design, är MagSafe Battery Pack det bästa du kan göra.

Designa och bygga

Apples MagSafe Battery Pack är en kompakt enhet. Det kommer bara att fördubbla tjockleken på din iPhone, vilket är märkbart tunnare än de flesta tredjepartsalternativ vi har sett hittills.

Utsidan är ett mjukt plastskal och har hittills hållit bra mot fingeravtryck, smuts och damm. Mycket bättre än vad Apples silikonfodral gör. Apple har, som det brukar göra, hållit saker och ting minimala. Det finns inga som helst knappar eller kontroller.

De enda penetrationerna i plasten är en pinhole-LED som låter dig veta batteristatusen medan den är ansluten och Lightning-porten för laddning.

Apples MagSafe-batteripaket har Lightning för ingång, ingen Qi eller MagSafe

Laddningssidan av batteriet har en ljusgrå gummerad kudde för att förhindra glidning, infälld i den distinkta MagSafe-formen. Vi har sett deformation av läderfodral när de är anslutna till MagSafe – och Apple säger åt användarna att förvänta sig det.

Använder Apples MagSafe-batteripaket med Nomads robusta fodral

Använder Apples MagSafe-batteripaket med Nomads robusta fodral

Den här bakpanelen verkar vara en Apple-komponent eller strikt reglerad i programmet Apple styr äkta Magsafe-kringutrustning med. Jämfört med det enda auktoriserade tredje parts MagSafe-fästet från Belkin finns det inga skillnader.

Apples MagSafe Battery Pack (vänster) och Belkins Car Mount Pro (höger)

Apples MagSafe Battery Pack (vänster) och Belkins Car Mount Pro (höger)

Tillsammans ger allt detta ett klick när du ansluter batteriet till en iPhone. Vi antog att klicket antingen var en designfunktion eller ett problem när vi granskade Belkin-ventilfästet men ser nu att orsaken måste ligga hos Apple.

Det bästa vi kan beskriva det är att när du för magneterna mot varandra, orsakar attraktionen att en inre magnet förskjuts, slår mot plastytan och klickar. Det skramlar inte, och du hör det bara när du sätter på batteriet, men med folket vi har pratat med om det kan det vara avskräckande.

Vi älskar Apples minimalistiska natur här. Du bör inte behöva tänka på ett batteripaket och absolut inte behöva slå på eller stänga av det.

MagSafes magi innebär att om du inte behöver den kan du ta bort den. Den laddas när den behöver och är en sak mindre för dig att oroa dig för.

Integration med iOS

För att sprida eventuellt ansvar från din sida när det gäller att hantera ditt batteri har Apple infört en tät integration med iOS. För att fullt ut stödja batteriet måste användare ha iOS 14.7 eller senare. För närvarande har beta-användare av iOS 15 inte fullt stöd, men vi förväntar oss det snart.

Animationen på skärmen när batteripaketet är anslutet

Animationen på skärmen när batteripaketet är anslutet

När du ansluter batteriet till din telefon visas en snygg grafik på skärmen som animeras. Mitten visar din iPhones batteriprocent både numeriskt och grafiskt. Under det, och mycket mindre, finns en animation som visar batteripaketets batteri.

Om din iPhone är i lågenergiläge kommer cirkeln att markeras i gult snarare än grönt.

När som helst kan du också titta på batteriets återstående kapacitet med Apples batteriwidget på din hemskärm. Batteriwidgeten kan också vara Smart Stack så att den intelligent visar när ditt batteri är anslutet.

Apples batteriwidget

Apples batteriwidget

Ett batteri är inte evigt. Med tanke på volymen och kapaciteten som det har, mäts ett iPhone-batteris totala livslängd i allmänhet i år. Användarbeteende kan minska detta, och Apple har vidtagit åtgärder för att hjälpa till med detta och minimera ansamlingen av mindre skador över tiden.

När batteriet är anslutet till en iPhone kommer det att ladda din iPhone upp till 90 procent innan det stoppas, med hjälp av Apples smarta batteriladdningsalgoritm. Den sista sträckan från 90 % till 100 % tar en oproportionerlig vägtull på batteriets totala livslängd jämfört med resten av laddningen, så Apple håller dig på topp på 90 % istället för att låta ditt batteri ta smällen.

Du kan gå förbi dessa 90 % om du vill genom att gå in i Control Center och tillåta det manuellt.

I en ytterligare förlängning av batteriunderhåll, om iPhones inre temperatur är hög, kommer batteriet att stänga av kartläggningen när telefonen når 80 %. Höga temperaturer är också skadliga för litiumbatterier, så batteriladdningen stoppas lite tidigare för att förhindra ytterligare skador.

Kapacitet och hastighet

Apple är inte exakt transparent om vad de förväntar sig att alla användare ska se i verkligheten när de använder MagSafe-batteriet.

På baksidan av batteripaketet kan vi se att den angivna kapaciteten är 1640 mAh, med tredjepartsmodeller med 5 000 mAh. Men som vi diskuterade ingående, är detta inte en rättvis jämförelse – och det här batteriet har mycket mer kapacitet än det verkar bara baserat på en milliamp-timmars rating, vilket inte berättar hela historien.

Vi laddade upp vår iPhone 12 Pro Max från ett urladdat batteri och ett fulladdat MagSafe-batteripaket. Det tog nästan två timmar på pricken för batteripaketet att ladda ur och laddade vår iPhone upp till 53 procent.

Apples MagSafe-batteripaket är inte utformat för flera iPhone-laddningar på ett fullmatat batteripaket. Liksom sin föregångare är den designad för scenarier som de sällsynta 18-timmars arbetsdagarna, när allt runt omkring dig brinner och du behöver ta ut några timmar till från din iPhone när du är borta från ett vägguttag.

Liten men ändå mäktig. Apples batteri jämfört med modellerna Hyper (vänster) och Mophie (höger).

Liten men ändå mäktig. Apples batteri jämfört med modellerna Hyper (vänster) och Mophie (höger).

Dessa tredjepartsbatterier som högljutt visar de större kapaciteterna på 5 000 mAh ger dig inte heller så långt som du förväntar dig. Med en Qi-effektivitetsklassning på endast cirka 50 % jämfört med MagSafes nära 80 %, kommer de att ge dig nästan samma mängd användbar kraft som Apples batteripaket.

Batteriet kan sitta på baksidan av vår telefon så mycket som det behöver. Vi letar inte efter hastighet. Vi föredrar att batteriet håller sig friskt kombinerat med att få så mycket faktisk körtid per dag som möjligt.

Apple säger att batteriet kommer att ge 5W ström när den är på din telefon, och det kan öka upp till 15W ström när den är ansluten via Lightning. Apple har inte sagt hur snabbt själva batteripaketet kan laddas, men detta kan testas.

Att ladda MagSafe-batteriet i sig var i genomsnitt 17W och det var i genomsnitt 20W när iPhone också var ansluten

Att ladda MagSafe-batteriet i sig var i genomsnitt 17W och det var i genomsnitt 20W när iPhone också var ansluten

Med hjälp av en effektmätare mätte vi i genomsnitt 17W ineffekt med en USB-C Lightning-kabel. När vi kopplade in vår iPhone till batteriet, som sedan i sin tur kopplas till ström av Lightning, såg vi detta hoppa upp till över 20W effekt.

Genom att ansluta med Lightning kan MagSafe-batteriet laddas med ungefär 5W. Samtidigt laddas din iPhone med 15W ström samtidigt.

Det är också viktigt att notera en av de bästa egenskaperna hos Apples batteri. Det är den första – och enda – enheten som stöder omvänd trådlös laddning från en iPhone 12. När du har din iPhone ansluten via Lightning kan den ladda ett anslutet batteri.

Detta är oerhört användbart om du behöver ansluta din iPhone till en annan enhet, det bästa exemplet är CarPlay. Du kan hoppa in i bilen, ansluta din iPhone till bilens gränssnitt och ladda både telefonen och batteriet samtidigt. Inget annat batteri kan göra detta.

Eftersom MagSafe är helt bakåtkompatibel med Qi, kan denna tekniskt ladda alla andra Qi-aktiverade enheter.

Förbryllande, men du kan inte ta en MagSafe-laddare och använda den för att ladda batteripaketet.

Laddar AirPods Pro på MagSafe-batteripaketet

Laddar AirPods Pro på MagSafe-batteripaketet

Som ett exempel kunde vi placera våra AirPods Pro på cirkeln, och de började laddas direkt. Du kan ladda alla äldre iPhones eller Android-enheter också.

Kontroverser kan inte undvikas

Apples produktsläpp har alltid en viss grad av kontroverser, men det verkar ovanligt högt den här gången. Vissa av “frågorna” håller vi med om och andra inte.

Åsiktsbetonade kommentatorer har haft problem med enhetens mått, vikten, inmatningsmetoden, avsaknaden av knappar, laddningshastigheterna på 5W, kapaciteten och avsaknaden av färgalternativ.

Ingen produkt är perfekt för varje konsument. Även om vi är säkra på att folk som klagar på måtten har sina egna skäl, att tillämpa en mycket personlig slutsats som huruvida telefonen och batteriet får plats i byxfickan eller inte och att använda de bredaste borstarna för att sprida den åsikten över hela linjen passar vem som helst.

Apple erbjuder bara batteriet i vitt, och det är en annan nyans av vitt jämfört med Apples vita silikonfodral. Detta verkar vara ett udda val, men det kan bero på kemin hos de olika materialen.

Av all kritik håller vi mest med om inmatningsmetoden. Lightning är bra, men med lanseringen av iPhone 12 har vi flyttat många laddningslösningar till MagSafe.

De gånger du skulle behöva det här batteriet mest, till exempel när du reser, är de exakta tiderna vi försöker packa minimalt och bara hålla oss till MagSafe. Nu kommer det alltid att behövas en andra kabel – om än en liten sådan – om batteripaketet ska förbli laddat.

I en idealisk värld skulle MagSafe Battery Pack själv laddas via Magsafe. MagSafe in, MagSafe ut.

Ett relativt litet problem är att du bara kan montera en MagSafe-enhet åt gången på en iPhone. Om du till exempel har MagSafe-plånboken, kommer du att byta in och ut den för den där långa natten på stan. Lyckligtvis är plånboken och batteriet tillräckligt smala för att passa i de flesta fickor.

Ska du köpa Apples MagSafe-batteripaket?

Detta batteripaket är verkligen inte för alla och är en nischprodukt. Vissa människor kan få ut ett par dagar på sin iPhones batteri, så behovet av en extern är omöjligt.

Det finns också många fler prisvärda alternativ på marknaden, men som vi redan har uttryckt tycker vi inte att avvägning är värt det.

V

Apples MagSafe-batteripaket

Om du ibland behöver klämma ut din iPhone några timmar till innan du kommer hem, och Low Power Mode inte riktigt gör det, kommer Apples MagSafe-batteri att bli hur bra som helst. Den är kompakt, solid, enkel att använda, integreras väl i iOS och har funktioner inbyggda för både MagSafe-batteriet och din telefons batteri på lång sikt.

Priset är inte oväsentligt. MagSafe-batteriet är prissatt som de flesta av Apples produkter. Huruvida det priset är värt det beror väldigt mycket på hur du värderar djupa Apple-integrationer.

 • Kompakt formfaktor
 • Underbar iOS-integration
 • Genomtänkta batterihälsofunktioner
 • Snabb strömtillförsel
 • Upp till 15W ström när den är ansluten
 • Magnetisk kraft är stark
 • Använder samma Lightning-kabel som iPhone
 • Ger bra laddning till de senaste iPhones
 • Stöder omvänd trådlös laddning
 • Inga färgalternativ
 • Ingen MagSafe eller Qi-ingång
 • Typisk Apple prislapp
 • Ibland avskräckande klick när du ansluter

Betyg: 4 av 5

MagSafe Battery Pack-erbjudanden


Konfigurationsrabatt
Apple MagSafe laddare

39,00 USD

9,01 USD
Apple MagSafe batteripaket för iPhone 12

99,00 USD

24,01 USD
Apple iPhone 11 smart batterifodral (svart)

129,00 USD

n/a

n/a

n/a

n/a

0,00 USD
Apple iPhone 7 Smart batterifodral (svart)

99,00 USD

n/a

n/a

n/a

$16,66
Apple iPhone 7 Smart batterifodral (vit)

99,00 USD

n/a

n/a

n/a

n/a

21,01 USD
Apple MagSafe Duo laddare

129,00 USD

n/a

n/a

0,00 USD

Relaterade artiklar

Back to top button