Apple löste M1 Mac SSD-slitagerapporteringsproblem i macOS 11.4

Tidigare problem kring rapporteringsverktyg som rapporterar hårt slitage på SSD-enheter i Apple Silicon Mac-datorer verkar nu vara åtgärdade i macOS 11.4

Solid State Drives (SSD) kan bara skrivas till så många gånger innan de kan bli oanvändbara, men det tar många år. En serie rapporter i februari 2021 om SSD:erna i M1 Mac-datorer verkade dock visa att deras livslängd reducerades avsevärt.

Vid den tidpunkten berättade en källa inom Apple, som inte var behörig att tala på företagets vägnar, att det var ett datarapporteringsfel i verktygen som används för att rapportera SSD-slitage. Enligt den källan ansågs det inte vara ett verkligt hårdvaruproblem med SSD:erna, och SSD:erna åldrades inte särskilt snabbare än tidigare på grund av RAM-byte eller andra skäl.

Nu har samma källa berättat att problemet har åtgärdats i den senaste versionen av macOS. kan också nu självständigt bekräfta att macOS 11.4 rapporterar korrekt drifttidsstatistik också, där det inte var tidigare.

Separat har användare på Twitter inklusive en av utvecklarna som arbetar med Linux-porten till Apple Silicon, utvecklaren Hector Martin, nu också rapporterat att problemet är löst.

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Uppdatering: Korrigeringen implementerades ursprungligen i betaversioner av macOS 11.4. Den gjordes tillgänglig för allmänheten i macOS 11.4-versionen.

Relaterade artiklar

Back to top button