Apple lägger till kontrolleremulering till macOS Big Sur 11.3 beta –

Apple gör det lättare för människor att spela iPhone- och iPad-spel som körs på en Mac, med den senaste betaversionen av macOS Big Sur 11.3 inklusive möjligheten att använda tangentbord och mus som spelkontroll.

Utvecklare av appar för iPhone och iPad kan möjliggöra att deras programvara installeras och körs på Mac-datorer med Apple Silicon relativt enkelt. Apple erbjuder också hjälp med att modifiera appar så att de fungerar korrekt med Mac Catalyst, men apparna kan i stort sett köras utan några större modifieringar.

Även om detta är användbart, stöter appar för spel på problem när de kräver ett kontrollerliknande gränssnitt, något som kan åstadkommas med iPhone- eller iPad-pekskärmen eller en fysisk kontroller. Detsamma kan inte sägas om en Mac, då man faktiskt behövde en fysisk kontroller i sådana fall.

I den fjärde betaversionen av macOS Big Sur 11.3, som släpptes den 13 mars, inkluderar Apple en extra funktion som gör att iPhone- och iPad-appar med stöd för kontroller kan köras i macOS, men utan att det krävs en kontroller. Först rapporterades av , ett alternativ i inställningarna för ett iOS- eller iPadOS-spel inkluderar alternativ för “Touch Alternates” och “Game Control”.

Alternativ inom macOS Big Sur 11.3 beta 4 som lägger till Touch Alternatives och Game Control-alternativ [via MacRumors]

Under Game Control, ett alternativ för Controller Emulation låter iPadens tangentbord och mus fungera som om de vore knappar och delar av en kontroller. Vanliga knappar är mappade till de traditionella WASD-tangenterna och omgivande knappar, med musen som även kan användas som en provisorisk sekundär joystick.

Pekalternativ ger också sätt för tangentbordet och musen att efterlikna vissa åtgärder som kan utföras på pekskärmsenheter. WASD kan användas för att luta enheten, medan mellanslagstangenten kan användas för att trycka och piltangenterna för svep.

Alternativknapparna kan användas för att aktivera multitouch, och musen eller styrplattan kan användas för att flytta en muspekare på appskärmen.

De extra funktionerna kan välkomnas av spelare och prenumeranter på Apple Arcade som vill ha kontrollerstöd, men som inte vill betala för en extra kontroller. Betan innehåller också stöd för de senaste PlayStation 5- och Xbox One X-kontrollerna, utöver befintliga konsolkontroller från tredje part som redan fungerar i macOS.

Relaterade artiklar

Back to top button