Apple lägger till 12-tums MacBook till sin föråldrade lista –

Anledningen till att Apple gör det föråldrat

När vi sa att detta var förutsägbara nyheter, är det för att företaget bara lägger till produkter till listan som försäljningen avbröts för mer än 5 år sedan och för mindre än 7 år sedan … Det inkluderar även de som inte tillverkades vid den tiden. Och ja, även om den här datorn i mångas medvetande verkar ha lanserats igår, uppfyller den till fullo dessa krav och var därför redan en kandidat för inkludering på listan.

Vad kan du göra med det här kommandot nu?

För ett år sedan lades den här datorn till på listan över Mac-datorer som kunde uppgraderas till macOS Big Sur. Men för två veckor sedan fick vi reda på listan över Mac-datorer som kommer att uppdatera Monterey och upptäckte att den inte längre stöddes av programvara som börjar i det intervallet. MacBook lanserades i början av 2016. Som sådan bör de som har den här datorn vara medvetna om att Big Sur kommer att vara den sista uppdateringen de installerar med Macos 11.5 redan på kylskåpet som huvudkandidat för rollen som deras senaste mjukvaruversion, om inte någon version släpps under sommaren, vilket är den sista.

2015 MacBook Retina 12 Pulgadas

Medan det mest slående som händer med dessa uttjänta datorer är det Apple slutar reparera dem och upphör även att erbjuda originalreservdelar till sina leverantörer. Således, om du har en 2015 MacBook, även känd som MacBook Retina , och du har problem med det, kommer företaget bara att kunna erbjuda dig det för återvinning. Säkert, det finns tredjepartstjänster som kan fortsätta att reparera dem, även utan originaldelarna, så på sätt och vis kan vi inte säga att detta är helt irreparabelt.

Kommer en efterföljare till denna dator att släppas snart?

Det har pratats mycket under åren om möjligheten att Apple lanserar en ny 12-tums MacBook. Med tillkomsten av Apple Silicon-chips dök rykten upp igen, och det fanns de som indikerade att denna 12-tumsdator skulle bli den första av dem, men vi kunde redan se att så inte var fallet. Det fanns till och med några rapporter som påstås ha kommit från leveranskedjor och relaterade till detta team.

Till denna dag finns det ingen information om honom, så vi kan anta att Cupertino-företaget är det fokuserat på MacBook Air och Pro … Det finns de som tror att med iPad Pro mer och mer avancerad i hårdvara, verkar det som att Apple på något sätt har hittat en ersättare för dessa datorer. Hur som helst, vi får vänta och se om företaget bestämmer sig för att permanent avbryta denna serie av små bärbara datorer eller tvärtom, det överraskar oss med en release under de kommande åren.

Relaterade artiklar

Back to top button