Apple-kunder i Kanada kan nu finansiera nya enheter genom Affirm

Apples “köp nu, betala senare”-samarbete med Affirm är nu live i Kanada, vilket gör att kunderna kan fördela kostnaderna för nya enheter över en viss tidsperiod.

Partnerskapet, som gick live på onsdagen, tillåter kunder att finansiera nya iPhone-, iPad- och Mac-köp under en 12-månaders eller 24-månadersperiod. Betalningsplanen, gjord i samarbete med Affirms dotterbolag PayBright, har ingen ränta om den betalas i sin helhet under den tidsramen.

Nyheter om Apples partnerskap med Affirm i Kanada dök upp tidigare i augusti. Från och med onsdagen den 11 augusti kommer kvalificerade kanadensiska kunder att kunna finansiera köp av iPhone under 24 månader och köp av iPad och Mac under 12 månader.

Även om Affirm-partnerskapet för närvarande endast är tillgängligt i Kanada, lanserade Apple 2020 en liknande månatlig avbetalningsplan för Apple Card, som gör det möjligt för amerikanska kunder att fördela kostnaden för enhetsköp över månader.

Cupertino-teknikjätten håller också på att utveckla en Apple Pay-avbetalningsplan med Goldman Sachs. Kallade “Apple Pay Later” kommer planerna enligt uppgift vara tillgängliga för alla köp som görs med Apples betalningsplattform.

Relaterade artiklar

Back to top button