Apple kritiserades för passivitet på grund av lösningar på appspårningstransparens

Tredjepartsappar använder lösningar för att samla in data om användare som väljer bort spårning via iOS App Tracking Transparency, hävdar kritiker, med många appar som potentiellt samlar in samma mängd data som de gjorde innan ATT implementerades.

Apples introduktion av App Tracking Transparency var tänkt att vara ett sätt för användare att få mer kontroll över hur de spårades online i marknadsföringssyfte. Trots ansträngningar från Apple att tvinga appar att ge användarna valet att välja bort, pekar forskning på att det är i stort sett ineffektivt.

“Alla som väljer bort spårning just nu har i princip samma nivå av data insamlad som de hade tidigare”, sa marknadsföringsstrategikonsulten Eric Seufert till “Apple har faktiskt inte avskräckt beteendet som de har kallat som så förkastligt, så de är lite medskyldiga till att det händer.”

I ett e-postmeddelande från rapporten berättade en leverantör att de fortfarande kunde samla in data om mer än 95 % av iOS-användarna genom att använda datapunkter som IP-adresser och andra enhets- och nätverksdetaljer för att fingeravtrycka enheter och användare.

Företag har utforskat alternativa sätt att samla in data som ATT i princip stoppar, inklusive ett försök från en kinesisk regeringsstödd grupp. Apple har dock varnat för att appar som inte följer dess regler om spårning kommer att drabbas av straff i efterhand.

Yale Privacy Labs grundare Sean O’Brien menar att Apples marknadsföring av integritetsinsatser utan någon ordentlig efterlevnad är “extremt oseriöst”. Till exempel, medan Apple förbjuder enhetsfingeravtryck, sägs det att policyn inte tillämpas aktivt.

O’Brien föreslår att Apple riskerar rättsliga åtgärder från användare om de inte lyckas leva upp till sin marknadsföring med handling. O’Brien liknar det med hur Google stämdes 2018 för att spåra användarplatser efter att ha blivit tillsagt att inte göra det, och O’Brien erbjuder “Apple kan ta reda på det här den hårda vägen.”

I ett uttalande sa Apple “Vi är övertygade om att användare bör tillfrågas om deras tillåtelse innan de spåras. Appar som befinns ignorera användarens val kommer att avvisas.”

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button