Apple kommer att spendera miljoner på uppsökande verksamhet, omplacering för hemlösa som bor på landet i San Jose

Apple tillkännagav på fredagen ett initiativ som kommer att ta itu med ett växande hemlösa samhälle som bor på en del av företagets obebyggda mark i San Jose.

Programmet kommer att finansieras av miljontals dollar från Apples löfte på 2,5 miljarder dollar för att bekämpa Kaliforniens bostadsbrist, rapporterar .

Apple sa att de kommer att spendera pengarna på uppsökande och omlokaliseringsprojekt för de mellan 35 och 70 personer som bor på dess fastighet i hörnet av North First Street och Component Drive i North San Jose, enligt rapporten.

“Apple har länge varit fokuserat på att hjälpa till att bekämpa bostadskrisen i Kalifornien och arbeta med partners för att stödja utsatta samhällen och tillhandahålla nya överkomliga enheter”, sa Apple i ett uttalande. “I San Jose har vi samarbetat nära med lokala partners i flera månader för att identifiera boendealternativ och stöd för familjer som kommer att flytta bort från Component Drive-platsen.”

Outreach började denna vecka och genomförs av Milipitas-baserade ideella HomeFirst. Gruppen skickar socialarbetare för att intervjua samhällsmedlemmar och kommer att arbeta för att hitta invånare tillfälliga och permanenta bostäder, säger HomeFirsts vd Rene Ramirez. Sjukvård och ekonomisk rådgivning kommer också att tillhandahållas.

“Vi är glada över att samarbeta med Apple för att utveckla en tjänstemodell som sätter människor först, och som går utöver traditionella lägerinterventioner”, sa Ramirez i ett uttalande.

Apple sa tidigare i veckan att de planerar att bygga långsiktigt prisvärda bostäder på en del av tomten.

Lägret på Apples mark i San Jose, beläget nära Mineta San Jose International Airport, har enligt uppgift vuxit under de senaste månaderna efter att staden San Jose utfört en “förbättrad sanering” av närliggande områden. Invånarna på tomten bor i träbyggnader och husbilar och delar utrymme med uppskattningsvis 200 ton farligt skräp och skräp.

En brand bröt ut på den cirka 55 hektar stora fastigheten den här veckan och förbrukade cirka fem hektar växtlighet och en husbil.

Relaterade artiklar

Back to top button