Apple kan betala Samsung Display för reducerade OLED iPhone 12 mini-panelbeställningar –

Samsung Display kan betalas av Apple över lägre än förväntade OLED-panelbeställningar på grund av långsam försäljning av iPhone 12 mini, enligt branschobservatörer, en händelse som har hänt några gånger tidigare.

Apple ingår avtal med sina leveranskedjepartners för att säkerställa optimal prissättning för komponenter. Ibland handlar det om avtal där Apple garanterar ett minsta antal enheter som ska beställas, och ibland inte kan uppfylla dessa krav.

Anonyma branschobservatörer som talar till hävdar att en sådan situation har uppstått i Apples förhållande till Samsung Display.

Det dras slutsatsen att Samsungs minskade globala OLED-leveranser för januari på 45 miljoner enheter minskade med 9 % från månad till månad, med långsammare försäljning av iPhone 12 mini skulden för minskningen. Samsung är den enda leverantören av den 5,4-tums OLED-panel som används i just den modellen.

På grund av detta förmodade underskott tror observatörerna att Apple kan behöva ge Samsung kompensation för att inte uppnå den minsta förväntade försäljningen för den modellen.

“Det är osäkert om Apple skulle betala en straffavgift till Samsung Display, men med tanke på dess kontraktshistorik och tröga försäljning av iPhone 12 mini är det troligt att Apple kommer att kompensera Samsung Display”, säger en anonym källa.

Att betala kompensation till Samsung Display för bristande beställningar är inte nytt för Apple, eftersom det har gjort det minst två gånger tidigare.

Under 2019 betalade Apple uppskattningsvis 684 miljoner USD i kompensation till Samsung Display för lägre än väntat OLED-panelorder. Samma situation uppstod 2020, med betalningen vid det tillfället som troddes vara i storleksordningen 950 miljoner dollar.

Värdet på ersättningen den här gången spekulerades inte, men det kommer sannolikt att vara ganska högt med tanke på tidigare utbetalningar.

Relaterade artiklar

Back to top button