Apple iPhone 6s Plus [Review]

En ny och fullständig analys kommer till Paperweight och den här gången har vi det senaste från Apple som huvudperson, med hänvisning uppenbarligen till det nuvarande flaggskeppet, den nya iPhone 6s i sin Plus-version.

Denna 5,5-tums phablet sticker ut främst för att ha en förnyad Apple A9-processor som är mer kraftfull och samtidigt sparar mycket mer energi, förutom att den nu har upp till 2 GB RAM. Skärmen har 3D Touch-teknik – som vi kommer att visa dig hur den fungerar – och den nya 13 megapixel iSight-kameran spelar nu in video i Ultra HD 4K.

Från och med nu är du hjärtligt inbjuden så att du känner till alla detaljer i den här nya iPhone, även det goda och det dåliga med det.

Låt oss gå med granskningen!

Index

    Design Screen Camera Ljud och multimedia Operativsystem Slutsats tillgänglighet

Tekniska detaljer för den testade enheten

Tillverkare och modell Apple iPhone 6s Plus – A1634
3G-nätverksband 850/900/1700/1900/2100
Band / Kategori
4G LTE
B1, B2, B3, B4, B5, B7, B8, B12, B13, B17, B18, B19, B20, B25, B26, B27, B28, B29, B30.
LTE Cat6 300 / 50Mbps – LTE-A Dual Carrier (Chile – 4.5G / 4G +)
Kompatibla operatörer i Chile 3G: Allt
4G: Allt
Skärm 5,5 tum, LED-bakgrundsbelyst typ, Full HD 1920 × 1080 upplösning, Retina Display, 401 ppi, Force Touch
Processor / grafik Apple A9 dual-core 1,84 GHz, 64-bitars arkitektur, PowerVR GT7600 GPU
Bagge 2 GB
Intern lagring 128 GB kan inte expanderas
Operativsystem och funktioner iOS 9.1 körs på 64-bitars.
Safari-webbläsare, 3D Touch, Apple Music, iMovie, App Store, Apple Health, Siri, iCloud, FaceTime, bland andra.
Kameror Huvudsensor på 12 megapixlar, dubbla LED-blixtar med dubbelton, 4K Ultra HD 30fps Video, Live Photo, SlowMotion HD 240fps.
Främre sensor på 5 megapixlar.
Anslutning Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac dubbelband, Wi-Fi-hotspot, NFC (endast för Apple Pay), A-GPS, GLONASS, USB-belysning.
Mått och vikt 158,2 x 77,9 x 7,3 mm, vikt 192 gram.
Batteri Li-Po 2750 mAh kan INTE tas bort

Design, samma igen

Som titeln på detta avsnitt säger, i iPhone 6s Plus fortsätter designen att vara exakt densamma och håller allt på samma ställe, ingenting ändrades.

IPHONE 6S PLUS PISAPELES.NET 10

Det enda annorlunda som vi kan märka är införlivandet av ett “S” under “iPhone” -märket på baksidan, eftersom det är det enda slående som skiljer sig vid första anblicken från själva iPhone 6 Plus och iPhone 6s Plus.

IPHONE 6S PLUS PISAPAPELES.NET 03 IPHONE 6S PLUS PISAPAPELES.NET 09

Utrustningen är stor och har också en vikt på 192 gram, vilket du måste tänka på och jag måste säga att det störde mig när jag bar den i framfickorna och var tvungen att gå uppför trappor. Han hade också svårt när han ville bära den i en framficka på en jacka med dragkedja, eftersom det var svårt när laget ville ta ut det eftersom laget var fångat av hur högt det är.

I nästa video kommer jag att berätta mer om dess design, förutom att visa dig sin låda och vad som kommer inuti den.

Display, nu med Force Touch-teknik

Härifrån har vi en Retina-skärm som når 5,5 tum och har en Full HD-upplösning på 1920 × 1080 pixlar, förutom att ha upp till 401ppi densitet.

IPHONE 6S PLUS PISAPELES.NET 02

Skärmen har en utmärkt bildkvalitet och erbjuder färger som sticker ut mycket, särskilt när den maximala ljusstyrkan uppnås, vilket visar sig vara ganska högt. Definitionen som tillhandahålls är mycket bra, med en märkbar skillnad i förhållande till den vanliga iPhone 6s-skärmen.

Som du kan se är skärmen fortfarande densamma som iPhone 6 Plus, men med den stora skillnaden att den integrerar Force Touch-teknik, som gör att du kan upptäcka hur hårt du trycker på den och därmed erbjuda nya funktioner.

Apple har döpt den här funktionen som 3D Touch och i följande video kommer jag att förklara hur den fungerar:

12 MP kamera som nu spelas in i 4K

Den här gången har vi en ny iSight-sensor som når 12 megapixlar, som har optisk bildstabilisering – något som iPhone 6s inte har – och en dubbel LED-blixt i olika tonalitet, förutom att kunna spela in videor i 4K Ultra HD som ganska nyhet … för Apple, förstås. Och den främre sensorn når nu 5 MP upplösning.

IPHONE 6S PLUS PISAPELES.NET 11

När vi kör kameran hittar vi exakt samma gränssnitt som vi ser i alla iPhones, vilket är ganska enkelt, mycket enkelt att använda och med mycket begränsade alternativ för att göra justeringar.

IMG_0134

Det enda nya som vi kommer att märka är den nya funktionen som heter Live Photos, med vilken du kan ta bilder normalt, men när du gör det spelar iPhone in cirka 2 sekunders video, som du kan se när du använder 3D Touch-funktion när du tittar på fotografiet.

I den här videon kommer jag att förklara hur Live Photos fungerar:

Testa fotografier

Även om iPhone 6s Plus för närvarande inte har valts ut som en av smartphones med den bästa kameran, kan jag säga att det tar några ganska bra foton och med riktigt levande färger. Jag lämnar ett par exemplar nedan:

Testa videor

Den stora nyheten med iPhone 6s är möjligheten att kunna spela in videor i 4K Ultra HD, fånga dem med 30 bilder per sekund, men med monoljud.

Här har du en video inspelad i Full HD, men med 60 bilder per sekund.

Och slutligen lämnar vi en jämförelse där du kan se hur iPhone 6 och iPhone 6s Plus spelar in, båda spelar in i Full HD med 60 bilder per sekund.

Ljud och multimedia

De allra flesta som använder en iPhone använder den också som en musikspelare när de går ut ur huset, och detta arbete utförs av Music, ljudspelaren som integrerar iOS. Med den kan du spela all din musik som du har lagrat på din dator eller om du har Apple Music-tjänsten kan du också komma åt dess katalog.

IMG_0130IMG_0132

Med den har du möjlighet att skapa och hantera spellistor, förutom att du har flera förutjämnade profiler för att förbättra ljudkvaliteten.

Videorna som lagras på datorn finns i Photos-applikationen (som är som Gallery på Android) och därifrån kan du spela dem med en extremt grundläggande spelare, men det gör sitt jobb.

IMG_0133

När det gäller ljudet på utrustningen lyser Apple praktiskt taget, eftersom det finns en skillnad i ljudkvaliteten, med mycket hög volymeffekt när du använder trådbundna hörlurar, även om samma upplevelse du har med Bluetooth-hörlurar, även om iOS tyvärr inte har stöd för Apt-X-codec som förbättrar kvaliteten på denna typ av hörapparat.

IPHONE 6S PLUS PISAPELES.NET 07

När det gäller högtalarna är det i iPhone 6s Plus fortfarande bara en, som ligger längst ner på utrustningen, vilket ger ett bra ljud, med basljud som syns, men när du ökar volymen blir ljudet bas minskar, vilket med den vanliga iPhone 6 inte händer.

Operativ system

Som du kanske redan har märkt fungerar vår huvudperson med operativsystemet iOS 9.1, även om det ursprungligen levereras med iOS 9.0.2 och dess prestanda är nästan perfekt, eftersom det inte finns någon fördröjning här, det finns ingen långsamhet i applikationerna, allt går mycket bra, visar hur väl optimerat systemet är.

IMG_0128IMG_0129

En av fördelarna med detta operativsystem är att det visar sig vara ganska enkelt att använda, vilket gör att alla kan använda det, även de som inte har någon erfarenhet av smartphones.

IMG_0136IMG_0140

Om du inte har provat en iPhone ännu, lämnar jag följande video där du kan se hur det här operativsystemet körs. Kom ihåg att aktivera alternativet HD 60fps i spelaren så att du känner den sanna flytningen.

Jämförelser

AnTuTu: 58,947

3D Mark Ice Storm Obegränsad: 27,925

Batteri

Vår huvudperson har ett Li-Po-batteri med en kapacitet på 2.750 mAh, vilket inte går att ta bort. Uppenbarligen gjorde vi våra tester och använde utrustningen som om den vore min, med mina applikationer, mina tillbehör … etc. Låt oss gå med detaljerna:

Testets varaktighet: Från torsdag 5 november kl 11:00 till fredag ​​6 kl 06:00 med 10% batteriladdning.
Exekverade applikationer: Telegram, Twitter, WhatsApp, Periscope, Music, Gmail, Instagram, Facebook Messenger, Siri, Spotify, FaceTime, Safari och Swarm.
Köranslutning: 4G LTE, Bluetooth, A-GPS och Wi-Fi.
Active Wearables: Äpple klocka.

IMG_0122IMG_0123

Totalt antal timmar: 10 timmar och 26 minuter.
Total användning: 19 timmar och 28 minuter.

Avslutning

Den nya iPhone 6s Plus är en ganska stor och tung utrustning, personligen tycker jag att den inte är en lämplig modell för den här storleken, liksom att den är ganska slående, särskilt för brottslingar. Idén att skapa en Plus-version av iPhone är bra, men ja eller ja, de måste anpassa designen, för det är uppenbart att den var designad för storleken 4,7 tum, inte för en 5,5 tum.

Skärmen jag gillade kvaliteten den erbjuder, jag gillade också Force Touch-tekniken – 3D Touch för vänner – men jag tycker inte att den är användbar just nu, men det kommer att vara en bra idé när utvecklarna börjar lansera applikationer och spel anpassad för den. teknik.

Jag gillade kameran, jag upptäckte att fotografierna fångas med mycket bra färger och videorna ser spektakulära ut, särskilt med den optiska stabiliseringen, vilket ger en effekt som liknar dem steadycam.

Jag har inget att säga om operativsystemet, det är väldigt bra optimerat, mycket bra prestanda och ganska snabbt. Batteriets livslängd är ganska bra, liksom dess ljudkvalitet och typ av material i sin design, vilket visar att du har en dator. Premie i dina händer.

Tillgänglighet

Den är för närvarande tillgänglig med operatörerna Movistar, Entel, Claro och WOM samt butiker. Dess förbetalda pris överstiger $ 700.000, men med planer kan du hitta det från $ 0 hos vissa operatörer.

IPHONE 6S PLUS PISAPELES.NET 01

Relaterade artiklar

Back to top button