Apple iPad utnämnd till den mest inflytelserika surfplattan av TIME Magazine

Den berömda tidskriften TIME har publicerat en mycket intressant artikel som belyser de senaste 30 åren av prylar och teknik. De har skapat en lista med 50 mest inflytelserika prylar genom tiderna, med iPhone som nummer ett. Apple iPad är den enda surfplattan på listan och blir därmed den mest inflytelserika surfplattan någonsin.

Placerad på den 25: e platsen i denna bit, kanske enheten inte exakt är världens första surfplatta, men det hjälpte verkligen att skapa en mall och standard för hur en surfplatta ska fungera och se ut. Gilla GriD Pad och Palm Pilot försökte premiärera detta format, men kunde inte klippa det. Windows-skiffer var stora och klumpiga och Apple inledde post-PC-eran när de debuterade den här produkten 2010.

Apple sålde 300 000 iPads under den första butiksdagen, matchade iPhone-dagens första nummer och fortsatte att ta plats nummer 1 i marknadsandel och försäljning. Under de senaste två åren har iPad: s försäljning sjunkit och därmed hela surfplattamarknaden, ett tecken på att när Apple tappar faller hela produktsegmentet med det. Jag tror att Nexus 7 kanske också har förtjänat en plats här …

Relaterade artiklar

Back to top button