Apple HomeHub – Vad en iPad och HomePod fusion ska leverera –

Om Apple ska släppa en HomePod-liknande produkt med skärm måste den göra mer än att låta bra och se snygg ut. Vi undersöker några långvariga rykten och funktionerna som Apple borde ha för att göra en verkligt enastående enhet.

Apple avbröt den ursprungliga HomePod, men det betyder inte att hela sortimentet är död. HomePod mini lever och mår bra, och Apple skulle kunna utveckla fler smarta hemenheter baserade på benen av den ursprungliga HomePod.

En rapport från på måndagsmorgonen antydde att Apple har arbetat på olika hemenheter i olika formfaktorer – särskilt sådana med skärmar och kameror. Apple upprepar flera versioner av potentiella produkter i hemlighet innan de väljer en version att släppa.

Rapporten nämnde också att en uppdaterad HomePod förväntades för 2022 men kan ha blivit konserverad på grund av HomePods avbokning.

Sedan Apples intåg på marknaden för smarta högtalare efter konkurrenterna Amazon, Facebook och Google har det spekulerats om en möjlig HomePod med skärm. Måndagens rapport har väckt förnyat intresse för en sådan enhet, så låt oss undersöka vad den här enheten i slutändan skulle kunna vara och vilka funktioner den borde ha för att vara så stor som den kan vara för en så bred publik som möjligt.

Apples nuvarande Home Hubs

Medan vi kommer att prata mer om HomeKit om ett tag, kort sagt, för att få ut det mesta av Apples hemautomatisering HomeKit, behöver du en Home Hub. Kort sagt, detta är en dedikerad enhet, i hemmet, det vill säga den centrala ekern i hjulet som är det smarta hemmet. Utan en Home Hub kan du inte styra HomeKit kringutrustning utanför hemmet.

Apple säljer tre enhetskategorier som kan fungera som en Home Hub – Apple TV, HomePod och iPad. Var och en av dessa enheter erbjuder en överlappande uppsättning funktioner som skulle vara användbara i en enda produkt.

FunktionerHomePodiPadApple TVHomeHub
Fleranvändare Ja Nej Ja Ja
Visa Nej Ja Ja (via HDMI) Ja
Flera mikrofoner Ja Nej Nej Ja
Alltid på Ja Nej Ja Ja
Innehåller känslig information Nej Ja Nej Nej

HomePod

HomePod: bra ljud, ingen display, många mikrofoner

HomePod: bra ljud, ingen display, många mikrofoner

Användare kan beordra HomePod att spela musik, kontrollera sitt hem, skicka meddelanden eller ge information via röst. Det finns ingen dedikerad skärm för HomePod, men vissa funktioner kan styras via enheter som en iPhone, iPad eller Mac.

Fördelarna med att äga en HomePod inkluderar utmärkt ljud som fyller rummet och röstkommandon för HomeKit-åtgärder. Apple hoppades att detta skulle räcka för att motivera priset på 350 $, men i slutändan ansågs det vara för dyrt och priset sänktes till 299 $ innan det slutligen avvecklades i mars 2021.

HomePods begränsningar är relaterade till dess formfaktor. Den har ingen skärm och kan inte heller skicka innehåll till andra skärmar. I de flesta situationer är det bättre för användare att få information från Siri på sin iPhone där data visas och kan refereras till.

iPaden

iPad: Bra skärm, få mikrofoner och små högtalare

iPad: Bra skärm, få mikrofoner och små högtalare

Att använda en iPad är ofta ett förslag för att fixa begränsningarna med HomePod, men detta ger en ny uppsättning problem. Vilken familjemedlem skulle till exempel logga in med sitt Apple-ID, lämna det olåst eller dela lösenordet? Enbart denna oro leder till en mängd sekretess- och säkerhetsrelaterade problem. Att skapa ett falskt Apple-ID är inte alltid ett alternativ eftersom vissa familjer kanske redan har sex medlemmar.

Precis som HomePod, är iPad utmärkt som en Home Hub eftersom den kan placeras var som helst. Men på grund av iPadens bärbara och personliga karaktär kanske användare inte vill ha en dedikerad iPad begränsad till en vägg eller bänkskiva.

iPaden har inte heller lika många mikrofoner som HomePod i full storlek och lyssnar inte efter alternativa röster. Det finns också problemet med att det interna batteriet slits ner eller att skärmen bränns in. En “Apple HomeHub” bordsenhet skulle adressera en alltid-på skärm i programvara där iPad inte gör dessa överväganden.

Apple skulle kunna lösa iPad-problemet genom att lägga till stöd för flera användare. Detta skulle göra det möjligt för autentiseringssystem som Touch ID eller Face ID att fungera för alla användare av enheten. Alternativet att lägga till Apple Watch-upplåsning till iPad för familjemedlemmar kräver att varje medlem har sin klocka kopplad till iPad.

Apple TV

Apple TV: Behöver en skärm, bra mediagränssnitt, inga mikrofoner som alltid lyssnar

Apple TV: Behöver en skärm, bra mediagränssnitt, inga mikrofoner som alltid lyssnar

Apple TV 4K och Apple TV HD kan båda fungera som Home Hubs. De behöver en TV för att visa information och kan placeras var som helst du vill ha en skärm.

TVOS-mjukvaran möjliggör stöd för flera användare och gör det enkelt att hitta media. HomeKit har en närvaro här också med HomeKit kameraintegration och scenkontroller.

Apple TV kan inte lyssna efter röstkommandon själv och kan bara ta emot röst- eller pekkommandon via Siri Remote. Det finns inga mikrofoner i Apple TV-hårdvaran.

Användare kan inte komma åt känslig data eller inloggningsinformation när de surfar på Apple TV. Endast relevanta appar är tillgängliga och köp kan döljas bakom ett lösenord.

En hybrid Home Hub-lösning

Apple kan låna från andra produkter för

Apple kan låna från andra produkter för “HomeHub”-designen, som Pro Display XDR

Var och en av Apples Home Hubs har styrkor och svagheter baserat på deras formfaktorer. Apple kan dra nytta av att erbjuda en ny produkt inom kategorin Home Hub som kombinerar det bästa av varje.

Hybriden “HomeHub” skulle likna HomePod genom att vara en dedikerad högtalare med utmärkt ljud, ha en skärm som liknar en iPad och visa appar och data via tvOS.

Den nuvarande HomePod och HomePod mini kör tvOS. Det betyder att de redan har de ramverk som krävs för att visa tvOS-gränssnittet, apparna och funktionerna.

Apple kan lägga till funktioner som iMessage och FaceTime till “HomeHub”. Koden upptäcktes av i tvOS som visar att Apple har lagt till FaceTime- och iMessage-ramverk, tillsammans med ett nytt AVFCapture-ramverk relaterat till att ta bilder.

Efter autentisering av en specifik användare via biometri, lösenord eller Apple Watch, skulle “HomeHub” möjliggöra åtkomst till funktioner som FaceTime eller iMessage för en viss användare. Annars skulle navet bara visa HomeKit-kontroller och en skärmsläckare.

Alla dessa saker ger en övertygande ny enhet som skulle konkurrera med liknande erbjudanden från Amazon och Google.

Om HomeKit…

Apples HomeKit är tillgängligt på alla dess enheter, men saknar ett centralt nav

Apples HomeKit är tillgängligt på alla dess enheter, men saknar ett centralt nav

En färsk rapport citerar hemautomatiseringsstyrning som en av de viktigaste drivande faktorerna för smarta skärmar i hemmet, med den förväntas fortsätta växa med mer än 30 procent under de närmaste åren.

Google marknadsför sin egen smarta skärm under sitt varumärke Nest och kallar den Nest Hub. Den senaste versionen av enheten släpptes precis i mars 2021, med ännu fler förbättringar av det smarta hemmet.

Amazon har sin egen smarta skärm och en armé av tredjeparts Alexa-aktiverade smarta skärmar som fungerar på liknande sätt med Alexa-godkända smarta hemenheter.

Som det ser ut finns det ingen smart skärm tillgänglig som kan styra HomeKit-enheter. Vissa enheter, som Hue-lampor, fungerar med Alexa och Google Assistant och Amazons och Googles smarta skärmar i förlängning. Ändå lämnas enheter som enbart stöder HomeKit – som Eve och Logitech-enheter – i kylan.

Detta skapar ett hål för HomeKit-användare som sedan måste välja mellan att hoppa till Amazon Alexa eller Google Assistant och överge HomeKit och Siri eller skapa sina egna från en iPad på ett stativ. Men som vi diskuterade – iPad på ingångsnivå har underordnade högtalare och inget användargränssnitt på instrumentpanelen som är lämpligt för ett centralt hemkommandocenter.

Dedikerad HomeKit-kontroll

En riktig Apple-smartskärm skulle kunna omfamna kontroll av HomeKit-enheter, fungera som en Home Hub och möjligen till och med öppna en ny kategori för tredjeparts HomeKit-enheter.

Som en HomeKit Home Hub kan den fungera på samma sätt som en HomePod eller Apple TV. Det skulle vara ansvarigt för att kontrollera dina HomeKit Secure Video-kameror, ge fjärråtkomst till dina enheter och fungera som en gränsrouter för dina Thread-enheter.

Som det ser ut har tredjepartsenheter ingen tillgång till HomeKit-kameraflöden och kan inte styra HomeKit-enheter utanför det begränsade stödet för knappar. Ring- och Augustanvändare kan ha sin Brilliant smarta väggpaneldisplay som står vid deras dörr. Brilliant kan styra dina Hue-lampor, din skugga, dina Sonos-högtalare och kan till och med visas i Home-appen som en switch, men kan inte styra HomeKit-specifika enheter.

Om Apple utforskade den här vägen skulle det kunna låsa upp denna förmåga för tredjepartsprodukter som Brilliant och låta dem se dina kameror samt kontrollera dina HomeKit-enheter.

Den här vägen skulle ge oss en riktig Apple-smartskärm med fullt stöd och kontroll för dina HomeKit-enheter, en livevy av dina kameraflöden, samt låsa upp nya funktioner för HomeKit-enheter från tredje part.

Apples smarta hem har bara börjat

Apple Home används för att demonstrera HomePod mini

Apple Home används för att demonstrera HomePod mini

Apple har inte gett upp det smarta hemmet än. HomeKit-enheter blir mer allmänt tillgängliga, och tillägget av Thread gör att saker och ting fungerar ännu bättre.

Under 2019 rapporterades det att Apple anställde mer personal till HomeKit-teamet. Apples produkttidslinjer sträcker sig vanligtvis över cirka två år, så förvänta dig meddelanden från detta förnyade initiativ snart.

Apple måste släppa nya produkter för att konkurrera i hemmet. Vare sig det är en “Apple TV 6” eller “HomeHub”, något måste förändra kundens perspektiv för att få dragkraft i utrymmet.

Relaterade artiklar

Back to top button