Apple hade rätt: smarttelefonmarknaden i Kina kollapsade och iPhones betalade konsekvenserna

Note: We hope you enjoy reading this article: Apple hade rätt: smarttelefonmarknaden i Kina kollapsade och iPhones betalade konsekvenserna

De senaste uppgifterna som släpptes av Canalys angående smarttelefonmarknaden i Kina bevisa en ganska uppenbar sanning: Apple hade rätt. Vi hänvisar till uttalanden från Tim Cook som släpptes förra veckan, de som skyllde den kinesiska marknaden för minskad försäljning av iPhones i världen.

Enligt de uppgifter som samlats in av det välkända analysföretaget, som hänvisar till Q3 2018har smarttelefonindustrin i Kina upplevt en nedgång med mer än 15% från förra året. Populariteten hos Apples smartphones har minskat dramatiskt de senaste månaderna – Apple fortsätter att vara det bästa företaget för intäkter, innan Huawei, Oppo, jag bor Och Xiaomi, men alla dessa företag leder rankningen av enheter sålda, med mycket högre procentandelar i marknadsandelen.

Bristen på överklagande av iPhone XS, främst orsakad av priset för högt, hjälpte inte heller programmet byta in inte heller från rabatterna på den tidigare iPhone X, som istället fick en bra försäljningsframgång tack vare prisnedgången.

Grafiken från Canalys visa att kinesiska användare letar efter toppen i intervallet 400 $ -600 $, med fokus på modeller Oppo Och jag bor. Just av denna anledning kämpar iPhones för att hugga ut en betydande del av marknaden: ingen av Apple-modellerna har lyckats komma in i rankningen av 10 bästsäljande smartphones i Kina under tredje kvartalet 2018.

LÄS OCH: iPhone XS Max, recensionen

Situationen för företaget Cupertino kunde blir värre ytterligare 2019, med ankomsten av de första modellerna med integrerad 5G och många andra innovationer när det gäller design och tekniska egenskaper av tävlingen. Om Apple vill försvara sig mot dessa utmanare måste det fungera bra på modellerna av iPhone 2019, med konsekventa nyheter som också kan locka uppmärksamhet hos kinesiska användare.

Via: GSMArenaKälla: Canalys

Relaterade artiklar

Back to top button