Apple ger ut den fjärde utvecklarbetan för macOS Monterey

Apple har försett utvecklare med den fjärde betaversionen av macOS Monterey för testning, inför den förväntade releasen till hösten.

De senaste versionerna kan laddas ner via Apple Developer Center för de som är inskrivna i testprogrammet, eller via en uppdatering via webben på enheter som kör betaprogramvaran. Offentliga betaversioner anländer vanligtvis inom några dagar efter utvecklarversionerna, via webbplatsen för Apple Beta Software Program.

Apple gav ut den tredje betaversionen den 14 juli, medan den andra dök upp den 28 juni. Apples första beta för operativsystemet var den 7 juni.

Uppdateringarna i macOS Monterey inkluderar Universal Control, Genvägar, tillägget av Quick Note, AirPlay till Mac, Focus och många andra appuppdateringar. Andra förändringar inkluderar att iMessage får nya delningsalternativ inklusive SharePlay, Safaris organisationsändringar för flikar, Foton som får Live Text-stöd och FaceTime som lägger till en rutnätsvy och stöd för rumsligt ljud.

, och Apple själv, rekommenderar starkt att användare inte installerar betaversionerna på “verksamhetskritiska” eller primära enheter, eftersom det finns risk för dataförlust eller andra problem. Istället bör testare installera betaversioner på sekundära eller icke-nödvändiga enheter, och för att se till att det finns tillräckliga säkerhetskopior av viktig data innan uppdatering.

Det har varit en viss förvirring om en aspekt av macOS beta. Utgivningsnoteringar hävdade initialt att Universal Control ingick i betaversionen, men har sedan dess tagits bort från dokumentet.

Relaterade artiklar

Back to top button