Apple förväntar sig stor efterfrågan på “iPhone 13”, beställer över 100 miljoner A15-processorer

Källor i leveranskedjan hävdar att Apple har ökat sin beställning hos TSMC för att tillverka över 100 miljoner A15-processorer för den kommande “iPhone 13”.

Efter tidigare rapporter om att processortillverkaren TSMC har börjat tillverka Apples A15 säger ett nytt påstående att företaget nu har ökat sin beställning. Enligt uppgift hade Apple planerat för upp till 95 miljoner A15-processorer, men har nu beställt över 100 miljoner.

Enligt källor i leveranskedjan säger att detta delvis beror på att Apple förväntar sig hög efterfrågan på nästa iPhone. Det sägs dock också bero på att företaget måste säkra processorer när den globala chipbristen fortsätter.

Följaktligen kinesisk teknik blogg cnBeta säger (i översättning) att Apple gör “alla ansträngningar för att förbereda sig för produktionskapacitet.” Apple vill med andra ord inte att antalet producerade “iPhone 13”-enheter ska begränsas av bristen.

Separat har TSMC redan sagts prioritera Apple och bilindustrin när bristen fortsätter. TSMC har också börjat bygga en 5nm chipfabrik i Arizona.

Bloggen har inte ofta Apple-nyheter och har därför inga nyare meriter att utvärdera.

Relaterade artiklar

Back to top button