Apple “förvånad” över klagomål från australiensiska apputvecklare –

Apple har sagt till Australiens konkurrensbegränsande myndigheter att det är “förvånat” att utvecklare har oro för App Store.

Apple är redan mitt uppe i juridiska tvister i App Store, såsom den pågående striden med “Fortnite”-utvecklaren Epic Games, och mindre utvecklarprocesser. Det har dock nu formellt lämnat in bevis till Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) som uttrycker tvivel om klagomål från utvecklare.

“Apple är förvånad över att höra att utvecklare har legitima farhågor om deras förmåga att engagera sig med Apple i appgranskningsprocessen, under omständigheter där syftet med appgranskning är att säkerställa kvaliteten på appar på App Store och Apple investerar mycket tid och resurser att engagera sig direkt med utvecklare för att arbeta tillsammans för att uppnå det gemensamma målet.” säger företaget i en inlaga. “Apple skulle därför vilja ge ytterligare information till kommissionen för att hjälpa den att bedöma sanningshalten i de farhågor som utvecklarna tog upp i sina inlagor.”

Inlämningen sammanfattar sedan den “människledda processen att granska appar som skickats till App Store.” Det står att processen är “att säkerställa att de är pålitliga, presterar som förväntat, respekterar användarnas integritet och är det free av stötande innehåll.”

Apple påstår sig granska 73 % av inskickade appar inom 24 timmar. Enligt uppgift, om en app avvisas, ger företaget utvecklaren detaljerad information om varför.

Den beskriver sedan ytterligare vilka åtgärder utvecklare kan vidta för att fråga om avslaget. Detta inkluderar ett upplösningscenter och “möjligheten att göra en formell överklagan.”

Vid sidan av det formella överklagandesystemet säger Apple att det “driver en världsomspännande telefonsupportlinje för utvecklare som har frågor om ämnen som appinlämning och hantering, registrering och medlemskap och analyser.”

Den supportlinjen är enligt uppgift tillgänglig “i alla 175 länder där Apple App Store finns” och tar emot i genomsnitt 1 000 samtal per vecka.

Apple bryter också ut detaljer om de faciliteter och procedurer de har för apputvecklare i Australien.

“Särskilt, Apples Australian Developer Relations-team arbetar med utvecklare för att tillhandahålla support och vägledning, inklusive (men inte begränsat till)… att skapa appar i Australien och Nya Zeeland för iOS”, står det. “[Also…] verktygen och funktionerna som tillhandahålls av Apple Inc för att förbättra och förbättra utvecklingen och uppdateringen av appar som utvecklare så småningom skickar in för appgranskning, för att göras tillgängliga på Australian App Store.”

Apple berättar vidare för ACCC att medlemmar av dess “innehållsserviceteam också regelbundet träffar utvecklare” för att “hjälpa” dem att förstå hur tjänster, “inklusive Australian App Store” fungerar.

Relaterade artiklar

Back to top button