Apple förbättrar AirPods med Conversation Boost, Find My integration, Spatial Audio för Apple TV

Apples AirPods-sortiment kommer att få flera förbättringar senare i år. Detta inkluderar en ny Conversation Boost-funktion för att hjälpa människor med milda hörselproblem. Den har också integrering med Find My-nätverket för att hitta förlorade föremål och stöd för Spatial Audio på Apple TV i tvOS.

Den nya Conversation Boost-funktionen för AirPods tillkännagavs vid Apples världsomspännande utvecklarkonferens i måndags, och är designad för att hjälpa människor med milda hörselproblem att delta i konversationer. Den utnyttjar beräkningsljud och strålformande mikrofoner för att göra det lättare att höra.

Apple avslöjade också att AirPods kommer att fungera med det utökade Find My-nätverket, som inkluderar AirTag. Med hjälp av en säker Bluetooth-beacon kommer AirPods att vidarebefordra sin plats till Apples nätverk och tillbaka till Find My-appen.

AirPods i Find My kommer att ha närhetsvy så att användare lättare hittar sin specifika plats. Och användare kan skicka ett “chirp” till hörlurarna som också hjälper till att hitta dem, tillgängliga när AirPods finns i eller utan.

En annan ny funktion är en separationsvarning, som kommer att uppmana användare om de lämnar sina AirPods någonstans.

AirPods kommer också att få stöd för Spatial Audio i tvOS, vilket ger tittare en komplett surroundljudsupplevelse utan att störa resten av huset. Med Spatial Audio på Apple TV kommer användare att simulera Dolby Atmos på strömmande innehåll utan en komplicerad högtalarinstallation.

Spatial Audio-funktioner kommer också till FaceTime med iOS 15, medan Apple Music kommer att stödja Dolby Atmos.

Slutligen kommer AirPods och iOS 15 också att meddela aviseringar till användare när deras hörlurar är på. Detta kommer att integreras med de nya inställningarna för aviseringskontroll och anpassning i iOS 15.

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button