Apple exec beskriver vikten av Indiens appaccelerator

Apples appaccelerator i Bengaluru, Indien har blivit en viktig resurs för utvecklare som vill sticka ut i ett trångt fält och kan fungera som teknikjättens fotfäste på en växande smartphonemarknad.

Appacceleratorn låter lokala apputvecklare förbättra sin programvara, lära sig nya färdigheter och få mentorskap från Apple. Vissa deltagare tror att gaspedalen ger dem minst två års försprång gentemot konkurrenterna.

I en intervju med Eshwar Vangala, Apples senior director för globala utvecklarrelationer, sa att den största tillgången för indiska utvecklare är “deras entreprenörsanda.”

“Den nuvarande skörden av utvecklare är så angelägna om att ta en idé och förvandla den till en otroligt framgångsrik app. Tidigare hade jag stött på utvecklare som typ tittar på en kruka med guld på vägen och försöker lista ut produkter det kommer faktiskt att göra dem framgångsrika, säger Vangala. “Människor är ute efter att föda en idé de tittar på att faktiskt ge sin idé vingar att flyga.”

Många framgångsberättelser har sitt ursprung från appacceleratorn, inklusive 2018 års Apple Design Award-vinnare Calzy, årets iPad-app Froggipedia och andra.

Apple sa förra året att cirka 900 000 jobb i Indien direkt kan hänföras till iOS-ekosystemet, varav några härrör från acceleratorprogrammet.

“När människor har diskussioner med oss ​​vid gaspedalen föds de vanligtvis ur ett behov eller ett krav. Jag tror att min favorit är Kushagra från Bangalore som skapade Cone för att hjälpa till att identifiera mogna mango eftersom han är färgblind. Det kan tyckas vara något riktigt liten, men det är ett behov han hade och han skapade den här applikationen som nu hjälper dig att känna miljontals människor över hela världen,” sa Vangala.

Apple planerar att utöka resurserna som de erbjuder utvecklare, inklusive ett nytt utvecklarcenter vid sitt Apple Park-huvudkontor i Kalifornien, även när dess App Store-policy har blivit alltmer granskad.

Indien blir en allt mer kritisk marknad för Apple, trots Cupertino-företagets lilla fotavtryck i landet. Apple lanserade officiellt sin onlinebutik i Indien 2020 och planerar att öka den inhemska tillverkningen.

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button