Apple deltar officiellt i NAB för första gången på ett decennium

Apple kommer att delta i NAB 2021 och delta i den sändningscentrerade showen för första gången efter ett decennium lång frånvaro.

The NAB Show, av National Association of Broadcasters, är en mässa som syftar till medieproduktion. För 2021 års show, som kommer att äga rum från 9 oktober till 13 oktober i Las Vegas, kommer Apple att göra ett framträdande bland de stora leverantörerna som deltar i förfarandet.

En uppdatering av NAB Show-webbplatsen som upptäckts av visar Apple i en lista över organisationer som deltar 2021, tillsammans med Disney, ABC, CBS, Dreamworks, ESPN, Fox, Hulu, IHeartMedia, NBC och Netflix, bland andra. Huvuddeltagarna inkluderar också många som inte är strikt sändare eller i streamingbranschen, som Facebook, försvarsdepartementet, Dallas Cowboys, LAPD, Jaguar Landrover och Epic Games.

Mässan är tänkt som ett sätt för företag att visa upp verktyg och tjänster som de kan tillhandahålla till programföretag och medieproducenter, inklusive områdena infrastruktur, produktion och redigering. Apple har många produkter som kan passa in i dessa kategorier, och är också en egen sändare via Apple TV+.

Apple var tidigare en regelbunden deltagare i NAB, men har varit märkbart frånvarande i tio år. I sitt senaste framträdande använde Apple FCP User Group SuperMeet i april 2011 för att avslöja 64-bitars Final Cut Pro X, som det skulle släppa senare samma år i juni.

Relaterade artiklar

Back to top button