Apple bjuder på flexibiliteten hos M1-chipet före 24-tums iMac-släpp

Ett par Apples marknadschefer kastade i en intervju på torsdagen fokus på företagets M1-system-på-chip-design och noterade att kisel nu driver en rad mobila och stationära enheter.

Inför en förväntad release den 21 maj av den omdesignade, M1-drivna 24-tums iMac, pratade Apples produktmarknadschef Stephen Tonna och Mac-produktmarknadschef Laura Metz med om fördelarna med att distribuera en enda processor över flera plattformar.

Metz sa att det är “häftigt att ha en rad enheter som uppfyller dina behov, oavsett om du vet att du behöver flytta runt och du vill ha den här bärbara enheten eller om du behöver något i ett litet kompakt utrymme eller denna underbara allt i en upplevelse med den stora displayen.”

Även om M1 har hyllats för att vara ett mycket effektivt men ändå kraftfullt mobilchip, är det fortfarande oklart hur kislet kommer att fungera som ett stationärt kraftverk. Tidiga riktmärken som fångats av Geekbench den här veckan visar att den aktivt kylda M1-varianten i iMac uppnår en enkärnig poäng som är cirka 56 % högre än Intel-kiseln som finns i 2019 års 21,5-tums iMac. Flerkärniga poäng är cirka 24 % snabbare.

M1 börjar hamna på efterkälken jämfört med flerkärniga poäng för en 10:e generationens Intel Core i7-processor, som är tillgänglig på 27-tums iMac, även om den ligger före när det gäller enkelkärniga prestanda.

Metz och Tonna kommenterade också iMacs färgglada nya design, såväl som allmänna plattformsfunktioner som kontinuitet, iCloud-tjänster och mjukvaruuppdateringar.

“Du har bara friheten att använda enheter som du vill,” sa Tonna. “Du behöver inte tänka på vad som finns där du bara vet, det kommer att uppdateras. Och jag tror att det är ett riktigt stort värdeförslag för våra användare.”

Beställningar på 24-tums iMac gick live den 30 april och beräknas komma den 21 maj. Dyrare konfigurationer sålde snabbt slut och alla modeller visar nu leveransdatum som skjuts tillbaka till juni.

Relaterade artiklar

Back to top button