Apple betalar miljoner för att slutkundens rättegång om explicita bilder läcker

Apple har betalat miljontals dollar för att lösa en rättegång med en student, efter att Pegatron-anställda läckt explicita fotografier och videor från hennes iPhone som skickades in för reparation.

2016 skickade en icke namngiven student i Oregon sin iPhone till Apple, som en del av reparationsprocessen. Enheten överlämnades sedan till en Pegatron-anläggning i Sacramento, Kalifornien, där den undersöktes av tekniker.

Två av teknikerna lade sedan upp “10 bilder på henne i olika stadier av avklädning och en sexvideo” på kvinnans Facebook-konto, för att få det att verka som att hon lagt upp bilderna själv, enligt . Det explicita innehållet togs senare bort när vänner till offret berättade för henne om deras publicering.

Kvinnan hotade sedan med en stämningsansökan för intrång i privatlivet och känslomässigt lidande, med den ytterligare varningen att det skulle bli “negativ mediapublicitet” på grund av stämningens existens. Apple tillhandahöll en “multimiljon-dollar” förlikning av en ej avslöjad storlek, efter ett krav på 5 miljoner dollar.

Sekretessbestämmelser som en del av förlikningen förhindrade vidare diskussion av ärendet eller det betalade beloppet. Men rättegångens existens dök fortfarande upp på grund av att den hänvisades till av en annan rättegång.

En tvist uppstod mellan försäkringsbolagen och Pegatron, eftersom försäkringsbolagen vägrade att betala ut det förlikningsbelopp som Pegatron hade ersatt Apple. Även om Apple inte identifierades i den andra rättegången, bara omnämnd som en “kund” för att upprätthålla konfidentialitet, hänvisade en annan orelaterade rättegång med Apple till tidigare juridisk aktivitet.

På frågan bekräftade Apple att händelsen inträffade.

Incidenten fick Apple att utföra en “uttömmande” utredning, vilket resulterade i att de två arbetarna sparkades.

“Vi tar integriteten och säkerheten för våra kunders data på största allvar och har ett antal protokoll på plats för att säkerställa att data skyddas under hela reparationsprocessen”, säger Apple i ett uttalande. “När vi fick reda på detta allvarliga brott mot våra policyer hos en av våra leverantörer 2016, vidtog vi omedelbara åtgärder och har sedan dess fortsatt att stärka våra leverantörsprotokoll.”

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button