Apple ändrar Eddy Cues jobbtitel för att fokusera på företagets tjänster

Apple har gjort en liten ändring av Senior Vice President Eddy Cues jobbtitel för att lägga mer vikt vid företagets nuvarande portfölj av tjänster, snarare än äldre mjukvara.

Cues officiella titel är nu “Senior Vice President of Services”, i motsats till SVP för Internet Software and Services. Dessutom har Cues beskrivning på sidan uppdaterats för att fokusera mer på nyare tjänster som Apple TV+ och Apple Music samtidigt som man blir av med äldre mjukvara som iTunes.

Den lilla justeringen av Apples ledarskapswebbsida upptäcktes först av . Cues nya arbetsbeskrivning fokuserar på företagets tjänster.

Eddy övervakar hela utbudet av Apples tjänster inklusive Apple Music, Apple News, Apple Podcasts, Apple TV-appen och Apple TV+, samt Apple Pay, Apple Card, Maps, Search Ads, Apples iCloud-tjänster och Apples produktivitet och kreativitet appar. Eddys team har en utmärkt meritlista när det gäller att bygga och stärka tjänster i världsklass som möter och överträffar de höga förväntningarna hos Apples kunder, och erbjuder kreatörer och historieberättare möjligheten att föra ut sina kreativa visioner till människor runt om i världen.

Den tidigare arbetsbeskrivningen är nu borta från webbsidan.

Eddy övervakar Apples branschledande innehållsbutiker, inklusive iTunes Store och Apple Music, samt Apple Pay, Maps, sökannonser, Apples innovativa iCloud-tjänster och Apples produktivitets- och kreativitetsappar. Eddy leder också det nyskapade teamet som ansvarar för att utveckla alla aspekter av Apples världsomspännande videoprogrammering. Eddys team har en utmärkt erfarenhet av att bygga och stärka onlinetjänster för att möta och överträffa de höga förväntningarna från Apples kunder.

Cue började på Apple 1989 och har arbetat i flera år som företagets chef för mjukvara och tjänster. Redan 2018 antydde en profil av den verkställande befattningshavaren att hans ansvar gjorde att han blev översträckt.

Apples tjänster har blivit en integrerad del av företagets övergripande affärsmodell, med vissa analytiker som tror att det så småningom kan bli Apples primära tillväxtmotor.

Under sitt senaste resultatsamtal rapporterade Apple att dess tjänstesegment slog kvartalsrekord med intäkter på 17,5 miljarder USD, vilket motsvarar en tillväxt på 33 % jämfört med föregående år. Apples chefer karakteriserade dock den tillväxten som en anomali. Även om de förväntar sig starka resultat framöver, tror de att det kommer att vara i en mer genomsnittlig takt.

Relaterade artiklar

Back to top button