[APP] Game Of Thrones, det nya Telltale Games-märkesspelet också tillgängligt på Android

Positiv:

Stor förverkligande av Game Of Thrones-universum; spännande och välutvecklad tomt; dubbning och närvaro av de ursprungliga skådespelarna i serien

Negativ:

Valet påverkar inte särskilt historiens gång; Italienska inte närvarande

Dom:

Efter den stora framgången med “The Walking Dead”, Telltale-spel har beslutat att följa samma spelmetodik och tillämpa den på andra universum, i detta fall Game of Thrones. Att kalla detta ett spel är kanske överdrivet, i själva verket passar termen “interaktiv historia” bättre.

I detta avseende har Telltale, som vanligt, gjort ett utmärkt jobb som lyckades återskapa universum i den populära Martin-serien. Tyvärr lider detta spel fortfarande av bristerna hos sina andra föregångare, nämligen att valen inte särskilt påverkar historien, vilket ger intryck av att ha en falsk fri vilja ibland.
Trots detta visade sig historien vara väldigt intressant och full av vändningar, också tack vare det faktum att karaktärerna som skapats ad hoc för spelet är väl integrerade i berättelsen. Tanken att använda fler karaktärer istället för bara en är också bra, och kommer därmed ännu närmare verkets berättelsestil.
Bara detta som vill översätta verket till ett videospel kommer dock att säkerställa att endast fans kommer att kunna njuta av spelupplevelsen fullt ut; de som aldrig har sett serien eller läst boken kommer att finna sig så förvirrade att de praktiskt taget inte kan förstå någonting av vad som sker.
Utmärkt debut av Telltale.

Allmän information:

Version granskad: 1.08
Minsta kravspecifikationer: GPU – Adreno 300, Mali-T600, PowerVR SGX544, Tegra 4 / CPU – Dubbel kärna 1,2 GHz / Bagge – 1 GB
Storlek: 900 MB
Enhet som används för granskningen: IUNI U2 U810
Pris: 3,98 € avsnitt I, 20 € säsongspaket med de återstående 5 avsnitten


Erbjuder Channel, News Channel, Telegram Group, Facebook Page, YouTube Channel och Forum.

Efter den stora framgången med “The Walking Dead”, Telltale-spel har beslutat att tillämpa samma spelmetodik och transportera den till andra universum. Den här gången är det “Game of Thrones”, den populära HBO-serien som själv inspirerades av George Martins “A Song of Ice and Fire”.
Precis som sina föregångare är detta också mer definierbart som en “interaktiv historia” än ett videospel, eftersom huvudsyftet är att berätta om händelserna som äger rum så att det är spelaren som kan bestämma vilka beslut ta och forma berättelsen efter eget tycke. Förutom dessa viktiga val att göra finns det några små action-scener som kommer att utvecklas igenom snabba händelser där det kommer att bli nödvändigt att reproducera de kommandon som anges på skärmen.
Förutom typen av spel är en annan sak som har förblivit oförändrad jämfört med de andra Telltale-spelen den månatliga utgåvan av episoderna i berättelsen. Var och en av dessa kostar cirka € 4, och det finns en rabatt för dem som köper säsongskort vilket ger dig rätt att ladda ner alla 6 avsnitt till totalt 20 €

Historia & karaktärer

För första gången i Telltale-spelarna kontrollerar och följer spelaren omväxlingarna av mer än en karaktär, som alla tillhör direkt eller indirekt till Forrester-familjen, en ädel familj på låg nivå som är lojal mot Stark-familjen i Winterfell. Forresters är närvarande i verket även om de har en helt marginal roll, så mycket att dess medlemmar aldrig har beskrivits av författaren. Av denna anledning hade utvecklarna praktiskt taget carte blanche om karaktärsskapande.
De spelbara karaktärerna kommer att vara: Gared, en Forrester squire; Syfte, en tjänarinna till Lady Margaery Tyrell; och slutligen Ethan, den tredje sonen till Lord Forrester, försörjaren.
Valet att använda flera karaktärer är helt positivt, eftersom det helt passar den berättande stilen i serien.
Historien börjar under det “röda bröllopet” och tar upp de händelser som ses under slutet av den tredje säsongen av TV-serien fram till början av den femte. Under bröllopet börjar den långa serien med händelser som ser de olika spelbara karaktärerna som huvudpersoner.

Spel

Spelets viktigaste är att berätta historien om Forrester-familjen, och för att göra den mer interaktiv kan spelaren forma efter eget val hur detta måste utvecklas genom fyra olika svar tillgängliga i de olika dialogerna, eller genom dualistiska beslut som varierar beroende på de sammanhang där den kontrollerade karaktären finns. Valen verkar dock inte ha någon riktigt avgörande inverkan på berättelsen, eftersom vissa händelser kommer att vara desamma, oavsett vilka beslut som fattas eller svaren. I det långa loppet kan detta problem bli frustrerande eftersom det ger spelaren idén att bara ha en falsk frihet.
En annan huvudaspekt representeras av actionscener med snabbhändelse Associates. Dessa är väldigt enkla och består av att knacka på en viss plats på skärmen, snabbt trycka på en knapp eller utföra olika svep på skärmen. De är alla väldigt grundläggande element, och följaktligen kommer du sällan att befinna dig framför spelet över skärmen, vilket återigen ger intrycket av att du bara har satts in för att öka interaktiviteten, och i praktiken är de bara så tråkiga.

Audio

Game of Thrones-spelet finns i facket audio en av dess största styrkor. Specialeffekterna återges mycket troget och bakgrundsmusiken är alltid perfekt. Även om dessa är marginella element, är de ändå mycket väl omhändertagna.
Tala i stället för huvudelementet, det vill säga dialogerna, ja, dessa görs nästan perfekt. Rösterna återges mycket väl och återspeglar troget karaktärernas känslor. Fans av serien, särskilt de som följer den på engelska, kommer att vara mycket nöjda med att veta att de ursprungliga skådespelarna, utöver sitt utseende, har lånat ut sina röster, vilket möjliggör en avsevärd ökning av fördjupningen.

[su_note note_color=”#FFFFFF” text_color=”#000000″ radius=”0″]Livslängd

Det första avsnittet, av totalt sex, varar ungefär två till tre timmar beroende på hur det spelas. Emellertid måste “replayability” -faktorn tas med i beräkningen, eftersom det finns möjlighet att ta itu med olika scener på flera olika sätt. Uppenbarligen är det ännu inte möjligt att ge en åsikt om hur länge historien kommer att vara i sin helhet, men det kan antas att det kommer att ta cirka femton timmar. Visst en mycket bra livslängd, även för det lilla pris som spelet säljs till[/su_note]

[su_slider source=”media: 40299,40298,40297,40296,40295,40294,40293,40292,40290,40289,40288,40287,40286,40285,40284,40283″ width=”900″ height=”500″ title=”no”]

Relaterade artiklar

Back to top button