Användning, hur man tar isär och reparerar PS5 DualSense-kontroller –

Var medveten om att demontering av PS5 DualSense-kontrollern upphäver automatiskt garantin så vi rekommenderar, om det orsakar dig problem, försök först hantera en garanti om du fortfarande har det. Dessutom, om du bestämmer dig för att ta isär fjärrkontrollen själv för att få fjärrkontrollen reparerad, bör du vara medveten om att du riskerar att skada något genom felaktig hantering och göra den oanvändbar, så gör det. efter eget gottfinnande risk.

Hur man öppnar en PS5 DualSense-kontroller för reparation

PS5-kontrollern har inga synliga skruvar som du helt enkelt kan skruva loss och komma åt insidan, så du behöver ett platt verktyg och om möjligt plast för att sätta in det mellan fodralet och bakstycket på densamma och göra en spak som du kan se i bilden ovan. På så sätt kan du ta bort det nedre svarta locket, vilket kommer att avslöja de första skruvarna som vi kan ta bort.

Reparera mando PS5

På samma sätt måste du bända på de övre avtryckarna (L1 och R1) för att ta bort plastbiten, vilket kommer att exponera ytterligare två skruvar i dessa områden.

Reparera mando PS5

Nu kommer du att se att det finns en skruv under var och en av L1- och R1-knapparna, samt ytterligare en skruv i vardera botten av ratthandtaget som visas i följande bild.

Tornillo Mando PS5

Efter att dessa fyra skruvar har tagits bort kan du använda det platta plastverktyget igen för att låsa upp låsflikarna på undersidan av fjärrkontrollen och på så sätt ta bort bakstycket helt.

Desmontar mando PS5

Det första vi kommer att se efter att ha tagit bort bakstycket är det stora batteriet i fjärrkontrollen, ett batteri som vi enkelt kan ta bort med fingrarna, eftersom det inte är limmat och bara har en kontakt, väldigt lik den vi kan hitta i vilken annan enhet som helst, så vi drar bara ut kontakten så kan vi ta bort batteriet (och byta ut det mot ett nytt om det behövs om du vill reparera ett PS5-kontrollbatteri som inte fungerade som det ska).

Cambiar batería mando PS5

Nästa steg är att ta bort plastdelen som innehåller 5,7Wh-batteriet som har PS5-kontrollern installerad, och för det, efter att ha tagit bort den, kommer du att se att det bara är en skruv som måste tas bort.

Reparera mando PS5

Innan du tar bort den svarta plastdelen måste du använda en pincett för att koppla bort kontakten från de nedre portarna på fjärrkontrollen.

Reparera mando PS5

Ta nu bort den svarta plastbiten så får du tillgång till styrkortet, som du också bara kan dra med händerna, men du måste vara försiktig eftersom, som du kommer att se, två joysticks är fästa på tavlan och kabeln. sträcker sig också till varje sida, mot styrhandtaget.

Desmontar mando PS5 PCB

Om du behövde fixa LED-belysningen på din PS5-kontroller är det dags nu. När kretskortet är borttaget ser du att du har tillgång till toppen, som du kan ta bort genom att skruva loss två skruvar och ta isär hela delen, inklusive den genomskinliga plasten som suddar ut LED-bakgrundsbelysningen på fjärrkontrollen.

Desmondar LED mando PS5

Nu, genom att skruva loss en skruv till på varje sida, kan vi separera fjärrkontrollen från den främre vita plastdelen och slutligen helt ta bort den från höljet.

Reparation av Desmontar och mando PS5

När det är gjort kommer du att kunna ta bort det övre höljet och du har tillgång till att ändra både knappfältet och D-Pad, och till och med pekplattan om det är ett PS5-kontrollobjekt som inte fungerade som förväntat. och du behövde repareras.

Mando PS5 DualSense

Du kan nu även skruva loss skruvarna i knappområdet och D-Pad ifall du behöver byta denna del.

Desmontar mando PS5

När du skruvar loss dessa skruvar kommer du att se att avtryckarna och deras motorer samtidigt är inaktiverade, som du också kan demontera eller direkt byta ut om du kunde skaffa lämpliga reservdelar.

Gatillos PS5

Om komponenten i PS5-kontrollern som du behövde reparera är de taktila vibratorerna, kan du nu ta bort dem också, i så fall är de inte fästa med skruvar, utan inbäddade i plastdelen, så du kan bara hjälpa dig själv med platt plast. verktyg i början för att ta bort dem. din webbplats och kunna ändra dem till nya.

Cambiar Vibradors Mando PS5

Självklart är vibrationsmotorerna anslutna till kortet med en kabel, inte med kontakter, så i det här fallet måste du lossa dem och löda om dem om du ska byta ut dem.

Mando PS5 vibratorer

Slutligen, för att avsluta rensningen av PS5:s DualSense-kontroller, måste vi ta isär joysticks som är lödda till PCB.

Joysticks mando PS5

De gummerade plastdelarna är lätta att byta ut eftersom de tas bort genom att helt enkelt dra upp dem, vilket ger dig tillgång till mekanismen. Naturligtvis, om du vill reparera själva mekanismen har du ett bra problem eftersom den är fastlödd till PCB:n, och iFixit rekommenderar att om den här komponenten misslyckas eller försöker repareras, är din bästa insats att köpa en ny fjärrkontroll.

Joysticks för Quitar mando PS5

Naturligtvis, om de gummerade plastdelarna bara var för slitna och du ville byta dem, nu vet du hur du gör det.

Kort sagt, PS5 DualSense-kontrollern är inte alltför svår att demontera och reparera, men med vissa komponenter som joysticks eller taktila vibrationsmotorer finns det verkligen en hel del problem då vi kommer att behöva löda och demontera i detta fall. Att byta ut styrplattan, knapparna eller joystickskydden är dock något nästan alla användare kan göra, med ett speciellt omnämnande av batteriet, som kan bytas ut ganska enkelt och utan att behöva plocka isär kontrollern helt för att komma åt den. …

Relaterade artiklar

Back to top button