Användare av sociala medier avslöjar för mycket personlig information –

Sociala medier, integritetshål

Utan tvekan är sociala medier flitigt använda idag. Vi har ett stort antal alternativ online. De tjänar till att kommunicera med vänner och familj, för att uttrycka våra åsikter eller till och med för att informera oss. Det finns väldigt olika. För att nämna några av de mest populära kan vi ta med Twitter, Facebook eller Instagram

Men när det kommer till integritet är det ett hål. Det råder ingen tvekan om att dessa typer av tjänster kan vara ett problem för oss personlig information … Vanligtvis registreras och avslöjas personlig information, information om vårt dagliga liv publiceras och i slutändan är integriteten på nätet i fara.

I många fall sker allt detta utan användarnas vetskap. De gör små misstag när de använder dessa sociala medier, vilket resulterar i förlust av integritet och problem med dataläckage. Det här är ett problem som måste tas om hand om vi inte vill ha problem.

Vilka misstag användare gör på sociala nätverk och avslöjar data

Enligt en rapport från Storbritannien Tessian , ett cybersäkerhetsföretag och enligt en undersökning av 4 000 personer gör 84 % av användarna ett inlägg på sociala medier minst en gång i veckan och 42 % varje dag. Problemet är att de i många fall kan publicera information som hjälper cyberbrottslingar att gissa lösenordet eller skapa en social ingenjörsattack.

Vi kommer att visa dig några av de vanligaste misstagen människor gör på sociala medier. På så sätt kommer våra läsare att kunna veta om något av dessa problem påverkar dem och kan ändra sina vanor för att förbättra deras integritet.

Gör e-post och relaterad information allmänt tillgänglig

Utan tvekan är de klassiska misstagen som användare gör på sociala nätverk relaterade till publicering. e-post , telefonnummer och andra personuppgifter av denna typ. Detta kan vara ett allvarligt problem eftersom de kan utsättas för alla med dåliga avsikter.

Syftet här är inte att publicera någon konfidentiell information. Undvik att använda din e-postadress när du postar eller lägger upp en kommentar i offentliga grupper. Det är samma sak med ett telefonnummer eller annan viktig information.

Tillåt vem som helst tillgång till vår data

Det är också fel att göra sociala medier profil öppet utan begränsningar. Vem som helst kunde gå in och se informationen vi lägger där, kommentarer, våra kontakter osv.

Allt detta kan användas för att utföra sociala ingenjörsattacker. De kunde samla in den nödvändiga informationen för att senare skicka någon form av lockbete till oss och vänta tills vi blir instängda för att stjäla lösenord eller infektera vår dator.

Lägg till bots

Nätverket är fullt bots … I grund och botten är dessa datorprogram utformade för att automatiskt utföra en åtgärd. De finns också på sociala nätverk och klär ut sig som kontakter som utger sig för att vara individer.

Deras uppdrag är vanligtvis att registrera personlig information som de senare kan använda för att utföra nätfiskeattacker. Därför bör vi inte lägga till misstänkta profiler på sociala nätverk som Facebook.

Gör din personliga information uppdaterad

Denna rapport varnar oss till exempel om publiceringen av vårt nya arbete, om placeringen av data relaterade till företaget i sig och som kan användas av hackare. Till exempel kan de använda dem för att uppträda Nätfiskeattack där de utger sig för att vara medlemmar i denna organisation och begär någon typ av data.

I slutändan är detta några av de största misstagen som användare gör på Internet. Vi måste alltid skydda våra sociala medier och alla profiler vi har. På så sätt kan vi undvika vissa problem som oroar oss. Vi lämnar dig en guide där vi pratar om kloner av sociala nätverk och hur de kan skada din integritet.

Relaterade artiklar

Back to top button