Använd Adobe Creative Cloud på två datorer samtidigt –

Det första Adobe hävdar är det individuella licenser , det vill säga licensen är endast giltig för en användare. Licensdelning är förbjudet och om vi åker fast kan de stänga kontot. Creative Cloud har i alla fall ett antal restriktioner som syftar just till att undvika sådana handlingar.

Hur många datorer kan jag använda Adobe Creative Cloud på samtidigt?

Adobe CC skiljer mellan installation, aktivering och användning. Adobe låter oss installera Adobe Creative Cloud och de program vi har avtalat med på alla datorer vi behöver. Ingen gräns i detta avseende, och det finns inga begränsningar för operativsystemet heller.

Det första problemet hittades i aktiveringen. För att använda Creative Cloud måste du aktivera (eller, vilket är samma sak, registrera) din dator på servern. På så sätt kommer teamet att identifieras och tillåtas använda apparna. Här, Adobe låter dig bara aktivera Creative Cloud på två annorlunda PC … Endast dessa två datorer kommer att kunna använda de applikationer som vi laddar från programmet.

Så kan jag dela mitt Creative Cloud-konto med en annan vän? Ja. Och nej. Adobe tillåter endast använda program på en dator i tid. Om vi ​​delar det med en annan person och vill använda Photoshop eller något av programmen samtidigt med en annan person kommer vi inte att kunna göra detta. Om vi ​​inte håller med kan vi dela det, även om vi riskerar att Adobe fångar oss och stänger vårt konto, vilket bryter mot användarvillkoren som vi aldrig har läst.

Hur man aktiverar eller inaktiverar en dator

För att aktivera datorn och låta den använda Adobe CC-apparna behöver vi bara ladda ner Creative Cloud-klienten, installera den på datorn och logga in med ett konto. Datorn aktiveras automatiskt med sin egen unika identifierare. Och från och med nu kan vi ladda ner och använda applikationer på den.

Processen kommer att vara helt osynlig för de två första datorerna. Men om vi försöker aktivera den tredje datorn hittar vi ett fönster som anger det vi har överskridit antalet aktiveringar och kommer att be oss att logga ut på någon av datorerna.

Vi kommer att klicka på ” Stäng session “För att avsluta sessionen på datorn behöver vi. Vi kan också göra detta innan installera Adobe CC från denna länk genom att logga in med vårt konto. Efter att ha stängt sessionen från en av datorerna (eller båda), kan vi klicka på “Fortsätt” för att fortsätta arbeta med guiden. Denna, som har en ledig position, aktiveras automatiskt.

Och nu kommer vi att kunna komma åt alla Adobe-program som ingår i vårt abonnemang. Om vi ​​försöker starta en av applikationerna på den dator som vi har stängt sessionen på, går vi tillbaka till föregående steg, där den kommer att be oss att avsluta sessionen på en av datorerna för att kunna logga in från vår dator.

Inaktivera en Adobe-licens på en dator för att använda den på en annan

Adobe verifierar regelbundet att licensen används lagligt. Och om konstig aktivitet upptäcks kan den stängas av. Därför, efter att ha använt Photoshop eller något av Creative Cloud-programmen på en PC, om vi inte ska använda den datorn igen, kommer det att vara nödvändigt att inaktivera licensen.

Genom att avaktivera en PC-licens förblir den gratis och tillåter oss att använda samma program på en annan dator. Programlicensen är oberoende av de datorer som vi aktiverade Creative Cloud-kontot på. För att avaktivera licensen för ett program måste vi öppna det angivna programmet (till exempel Photoshop) och gå till Avsnitt “Hjälp” att välja ” Stäng session “.

Alternativet Stäng session kanske inte visas, men alternativet Inaktivera visas beroende på applikation. Generellt sett fungerar det här alternativet på samma sätt. Men vi kan välja om vi vill tillfälligt inaktivera eller pausa programmet (för att använda det på en annan dator och återgå till det i framtiden) eller inaktivera det permanent. ta bort licensnyckeln från datorn och ange serienumret igen för att återanvända programmet.

Vad händer om jag avinstallerar programmet utan att inaktivera det

Det kan hända att vi redan har avaktiverat programmet innan vi avaktiverade det från datorn. Och så att försöka använda den på en ny PC ger oss problem. Så vad ska vi göra i det här fallet? Väldigt enkelt. Adobe rekommenderar att du installerar om programmet på en gammal dator så att vi efter installationen kan avaktivera programmet enligt ovan och logga ut.

Om vi ​​inte längre kan komma åt den gamla datorn har vi två alternativ: antingen försöka avaktivera programmet på datorn som vi inte kan komma åt från vår kontoprofil, eller kontakta Adobe teknisk support lösa problemet med. problem.

Relaterade artiklar

Back to top button