Antivirus används oftast av användare för att skydda Windows –

2020 har varit ett mycket svårt år för virus i både den verkliga och den virtuella världen. Distansarbete och ökningen av allmän användning av datorer har tvingat hackare att intensifiera sina aktiviteter avsevärt. Och så, om vi ville undvika problem, var vi tvungna att lita på ett bra antivirus.

Alltså i slutet av 2020 AV-jämförelser plattformen öppnade en omröstning där de som önskar kunde dela med sig av sitt antivirus för att ta reda på vilka företag som användare litar mest på. Efter två veckors omröstning och insamling av mer än 2 000 prover kontrollerade och registrerade plattformen svaren tills vi idag kan ta reda på resultaten.

Om du vill se alla undersökningsdata i detalj kan du göra det här.

Vilket är det vanligaste antivirusprogrammet?

AV Comparatives delade testresultaten efter kontinent. På så sätt kan vi ta reda på vilket antivirus folk gillar mest beroende på var de bor. V Europa , är användarnas favorit Kaspersky , en av de mest kända, följt av populära Bitdefender Intressant nog Microsoft antivirus. Defender för Windows , ligger på tredje plats, trots att det är installerat som standard på alla datorer.

Andra säkerhetsprogram som används på vår kontinent:

  • ESET
  • Avast
  • Norton
  • F-Secure
  • Avira
  • McAfee
  • G-Data

Saker och ting förändras lite i Nordamerika. Bitdefender är det mest använda antivirusprogrammet i USA, följt av ESET och Kaspersky. Windows Defender är det fjärde mest använda antivirusprogrammet, vilket innebär att folk i ditt land inte litar tillräckligt på Microsoft. Märkligt nog kan vi hitta bland de 10 mest använda på denna kontinent Malwarebytes och AVG , som inte finns i Europa.

Asien litar verkligen på Microsoft, och Windows Defender är den näst mest använda säkerhetsmjukvaran efter Kaspersky. På den här kontinenten sticker AhnLab och K10 ut i topp 7, två antivirusprogram som vi inte är vana vid att se i vårt land.

Sist men inte minst kom vi till Sydamerika. De tre bästa antivirusprogrammen som används inom detta område är mycket lika det europeiska, med Bitdefender, Kaspersky och Windows Defender på dessa tre positioner. Dessutom har dessa användares förtroende för panda såväl som i Trend Micro och Malwarebytes är fantastiskt.

Övriga uppgifter av intresse

På den professionella arenan är dessa Kaspersky, Bitdefender och Windows Defender med de mest använda säkerhetsprodukterna som företagen litar mest på. Och naturligtvis är det vanligaste operativsystemet Windows 10, följt av Mac OS som har ökat något.

Av alla användare som deltog i undersökningen är cirka 85 % nöjda eller mycket nöjda med sin säkerhetsmjukvara. Och det är märkligt att notera att endast 9% av användarna satsar på automatisk förnyelse av antiviruslicensen, medan resten inte aktiverar den eller föredrar att kontrollera den och förnya manuellt efter dess utgångsdatum.

Relaterade artiklar

Back to top button