Antitruståtgärder det största hotet mot Apples aktier, säger analytiker

Antitrust och statliga reglerande åtgärder utgör några av de största riskerna för Apple, som rapporterar vinst på tisdag, enligt en analytiker på DA Davidson & Co.

I ett meddelande till investerare som har setts av , sa huvudanalytikern Tom Forte att han hoppas att Apples chefer tar upp de regulatoriska riskerna på företagets 14:00 Pacific Time-inkomstsamtal med analytiker.

Företaget har dock dragit sig undan från att ta itu med kontroverser om sina vinstsamtal. Det är inte troligt att Apples vd Tim Cook eller CFO Luca Maestri kommer att ta upp några antitrustfrågor i detalj under det timslånga samtalet.

Apple står inför ökad antitrustgranskning relaterad till sin App Store och tjänsteverksamhet. Många av dessa tar sikte på företagets 30 % nedskärning av app- och in-app-köp, medan andra försöker öppna upp iOS-plattformen. En potentiell stämningsansökan mot Google kan också hota betalningarna Google gör till Apple för sökmotorns standardplats på iOS.

Förutom stämningar från företag som “Fortnite”-tillverkaren Epic Games, står Apple också inför potentiella lagstiftningsrisker såsom ett omfattande antitrustpaket som kan införa hårdare restriktioner för företag i Silicon Valley.

Vissa analytiker, som Wedbushs Daniel Ives, tror att antitrustgranskningen och stämningarna har “mer skäll än bit” och antyder att de sannolikt inte kommer att resultera i några större strukturella förändringar för Cupertino-teknikjätten.

Relaterade artiklar

Back to top button