Ansluta och använda Mixing Console till en Windows-dator –

När det gäller kringutrustningen vi ansluter till den nuvarande PC:n finns det några allmänna och andra mer specifika. I den första av typerna kan vi inkludera den grundläggande utrustningen som vi ser i de flesta fall. Här föremål som mus, skärm eller tangentbord komma till spel. Å andra sidan kan vi också hitta andra som inte är så viktiga för att använda en PC, såsom webbkamera, mikrofon, skrivare, externa enheter osv.

Allt detta tjänar oss bara för att få ut så mycket som möjligt av laget där vi ibland tillbringar större delen av dagen. Beroende på typ eller typer av användning behöver vi några av de nämnda komponenterna eller andra. Inte bara det, utan vilken typ av anslutning vi använder är också av största vikt här. Och just nu och i flera år för dessa enheter vi pratar om kan vi använda både trådbundna och trådlösa anslutningar.

Att tänka på när du väljer en mixerkonsol för din dator

I sin tur väljer vi en eller annan metod, vi kan också välja mellan olika gränssnitt. utan kablar , eller typer av kontakter. Likaså kommer ljudhantering som integrerar själva operativsystemet att spela en viktig roll.

Ljudfönster Entrada salida

Men som de mest kunniga inom området säkert redan vet från första hand, är detta en enorm marknad som täcker alla typer av användare och användningsområden. Det finns blandare för den som vill komma igång med allt detta, även de mest avancerade professionella blandarna som kan få ut det mesta av det. Men i samma veva vill vi fokusera på den genomsnittliga användaren som vill utföra sina radio- eller DJ-projekt med en av dessa enheter ansluten till Windows 10 PC

Länka tabeller

Det är sant att om vi senare vill komma in på en mer professionell marknad kommer möjligheterna och kraven i denna mening att öka avsevärt. Men så är inte fallet, så låt oss gå igenom de grundläggande avsnitten att tänka på när du ansluter ett kalkylblad till en Windows-dator.

Därför är det första vi måste ta hänsyn till i detta avseende den anslutning som stöds här. När vi gör det vill vi berätta att vi måste följa förbindelse tabeller som sådana när du interagerar med en PC. Vissa har till exempel en USB-port, men alla har inte denna anslutning.

Därför, beroende på vilken typ av användning vi ska använda, mer eller mindre avancerad, måste vi välja RCA eller USB-anslutning.

Antal kanaler som krävs

Samtidigt och beroende på vilken anslutning vi väljer kan vi använda en eller flera ljudkanaler. Likaså kommer det att bero på hur vi planerar att använda tabellen som sådan. För enkel användning och för att undvika komplikationer, bordet med USB kan vara den bästa lösningen. Men om vi vill ta vår mixer ett steg längre och behöver flera kanaler kan vi välja en annan lösning.

Ytterligare element till mixerbordet

Beroende på vilken modell vi väljer här och igen, typen av användning, mer eller mindre professionell, kan vi även använda andra tilläggselement. Här menar vi verktyg som vi kan koppla in direkt i själva bordet för att få ut det mesta av det. Likaså om vi vill förbättra dess användning och kunna arbeta med fler kanaler , en annan möjlig lösning är att använda ett externt ljudkort som fungerar som en mellanhand mellan Windows 10 PC och mixerbord.

Vad behöver jag för att ansluta min mixer till Windows

Till att börja med, beroende på vilken typ av anslutning vi har valt, behöver vi lämpliga kablar. Om vi ​​valde RCA är anslutningen till Windows 10-datorn klar miniuttag vad alla datorer har idag. Uppenbarligen, för att optimera användningen av kitet, måste vi också göra några justeringar av systemljudet.

Vi kan komma åt allt detta genom att klicka på motsvarande ikon i systemfältet med höger knapp. Härifrån har vi tillgång till konfigurationen ljudingång och -utgång element, eller surround mixer

Mezclador de Volumen

Men det mest lämpliga i dessa fall är att använda proprietär programvara som kommer med en mixer. Det kan installeras på Windows 10 på vanligt sätt och det hjälper oss verkligen att anpassa och dra full nytta av enheten. På samma sätt kan vi använda tredjepartslösningar, till exempel följande.

  • Virtual Dj: Denna lösning är kanske den mest populära i branschen. Faktum är att de har funnits i över 20 år och används av många användare. Detta är en blandningsprogramvara som lämpar sig för båda nybörjare och andra mer professionella användare. Vi kan få programmet gratis från denna länk.
  • Edjing 5: Detta är ett annat program för att använda en mixerkonsol, vi kan också hitta det gratis, i det här fallet i Microsoft Store … Detta kommer att tillåta oss att blanda låtar och bevisa att vi är värdiga. DJ … På samma sätt kommer vi att kunna komma åt hela vårt musikbibliotek på en Windows 10 PC för att arbeta med det från mixerkonsolen.

Utvecklare: DJiT

Relaterade artiklar

Back to top button